Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

"Τόπι... απ' τον τόπο σου" (4)

Χθες και προχθές γέμισαν ξανά τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Χαλκιδικής. Βοήθησε ο καιρός κι έτσι το θέαμα ήταν ακόμη μία φορά καλό και με πολλά γκολ. Ξεκίνησαν πλέον όλες οι κατηγορίες του νομού και το πρωτάθλημα νέων, ενώ στην Α’ κατηγορία, ήδη από την τρίτη αγωνιστική τα αποτελέσματα δείχνουν πως θα έχουμε φέτος ένα πολύ ανταγωνιστικό και ποιοτικό πρωτάθλημα.

Η στήλη «Τόπι… απ’ τον τόπο σου» αρχίζει από σήμερα να παρουσιάζει τις επαφές που είχε με ομάδες του τόπου. Ερχόμαστε σε επικοινωνία με αθλητές, προπονητές και παράγοντες των ομάδων και συζητάμε μαζί τους για το ποδόσφαιρό και την ομάδα τους συνθέτοντας έτσι ένα μίνι αφιέρωμα. Ξεκινάμε απόψε με την Κύπρος Διονυσίου.

Πριν περάσουμε όμως στο πρώτο μας αφιέρωμα, ας δούμε τα αποτελέσματα του διημέρου που μας πέρασε.


Ε. Π. Σ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΝΙΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - Ν. ΔΙΑΓΟΡΑΣ Ν. ΠΛΑΓΙΩΝ ( 5 - 0 )
ΑΙΓΕΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ - Π.Ο. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ ( 1 - 2 )
ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ - ΕΡΜΗΣ Ν. ΠΟΤΙΔΑΙΑΣ ( 0 - 1 )
ΑΕΤΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΚΡΗΝΗΣ ( 3 - 0 )
ΑΙΑΣ ΕΛΑΙΟΧΩΡΙΩΝ - "ΤΑ Μ.Κ." ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ ( 2 - 1 )
ΑΣΤΗΡ Ν. ΣΥΛΛΑΤΩΝ - ΚΥΠΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ( 2 - 3 )
ΤΟΡΩΝΑΙΟΣ ΑΦΥΤΟΥ - ΧΟΛΟΜΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ( 2 - 1 )
Π.Ο. ΤΡΙΓΛΙΑΣ - ΤΟΡΩΝΑΙΟΣ ΣΥΚΙΑΣ ( 3 - 0 )


Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΓΟΜΑΤΙΟΥ - ΕΛΠΙΣ ΒΡΑΣΤΩΝ ( 0 - 1 )
ΦΟΙΝΙΞ ΝΙΚΗΤΗΣ - Α.Ο. ΣΑΡΤΗΣ ( 1 - 6 )
Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ( 1 - 4 )
ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ - ΑΣΤΗΡ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ( 1 - 0 )
ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ - ΑΚΑΝΘΟΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ( 0 - 1 )
ΠΑΟΚ ΑΡΝΑΙΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ Β. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ( 1 - 2 )
ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ - Α.Ο. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ( 6 - 2 )

Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΔΟΞΑ ΟΡΜΥΛΙΑΣ - ΕΛΠΙΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ( 3 - 1 )
ΑΕΤΟΣ ΦΟΥΡΚΑΣ - Α.Ο. ΣΗΜΑΝΤΡΩΝ ( 1 - 2 )
ΟΛΥΝΘΟΣ ΟΛΥΝΘΟΥ - ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΦΛΟΓΗΤΩΝ ( 4 - 4 )
ΕΝΩΣΗ ΑΓ. Π. / Ν. ΗΡ. - ΑΠΟΕΛ ΓΕΡΑΚΙΝΗΣ ( 9 - 0 )
ΔΟΞΑ ΚΑΛΥΒΩΝ - ΗΡΑΚΛΗΣ Ν. ΦΩΚΑΙΑΣ ( 0 - 5 )
ΝΕΑΠΟΛΙΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥ - Α.Σ. ΑΓΙΟΥ ΜΑΜΑ ( 1 - 2 )
ΑΝΘΕΜΟΥΣ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ - ΑΡΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ 2005 ( 0 - 0 )

Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΑΓ.ΣΤΡΑΤ/ΚΗΣ -ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΓ.ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ( 1 - 1 )
ΠΑΟΚ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - Α.Ε.Σ. ΓΕΡΟΠΛΑΤΑΝΟΥ ( 6 - 2 )
Π.Α.Ο. ΔΟΥΜΠΙΩΝ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ( 6 - 0 )
ΡΕΠΟ : ΧΟΛΟΜΩΝ Ρ.Π.


Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΕΤΟΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ - ΚΟΣΜΟΣ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ ( 0 - 2 )
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΒΑΒΔΟΥ - ΠΑΛΛΗΝΗ ΠΑΛΙΟΥΡΙΟΥ ( 4 - 2 )
ΑΕΤΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ - Π.Ο. ΣΑΡΤΗΣ 2011 ( 5 - 3 )
ΡΕΠΟ : Α.Σ. Ν. ΣΚΙΩΝΗΣ


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ 2011 – 2012 .1η αγωνιστική
ΟΡΜΥΛΙΑ - ΕΛΠΙΔΕΣ Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ ( 2 - 2 )
ΙΕΡΙΣΣΟΣ - ΧΟΛΟΜΩΝ Ρ.Π. ( 5 - 1 )
ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑ - Π.Ο. ΤΡΙΓΛΙΑΣ ( 7 - 1 )
ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙ - ΚΑΛΥΒΕΣ ( 1 - 0 )
ΑΡΝΑΙΑ - ΕΛΠΙΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ( 0 - 6 )
ΣΥΚΙΑ - ΝΙΚΗΤΗ ( 3 - 0 )
ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ - ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ ( 2 - 1 )
ΚΟΣΜΟΣ - ΛΑΚΚΩΜΑ ( 2 - 7 )
ΡΕΠΟ : ΟΛΥΝΘΟΣ

Πηγή: www.epshalkidikis.gr

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++




Πρώτη ομάδα που ήρθαμε σε επαφή και ξεκινάμε με αυτήν τα μίνι αφιερώματα στις ποδοσφαιρικές ομάδες της Χαλκιδικής, είναι η Κύπρος Διονυσίου. Θα μπορούσαμε να πούμε πως η επιλογή ήταν τυχαία, όμως δεν θα θέλαμε να κρύψουμε τους πολυετείς φιλικούς μας δεσμούς, τόσο με το προπονητικό τιμ του Διονυσίου όσο και με πολλούς παίχτες της ομάδας .

Βρεθήκαμε λοιπόν για καφεδάκι με τους Γ.Κουτρουμάνη, Ν.Χατζηκώστα (προπονητές), Κ.Τσουρέκο (παίχτη) και τον Γ.Σιαμπάνη (παλαίμαχο) ώστε να μας μιλήσουν για το ποδόσφαιρο στη Χαλκιδική και την ομάδα τους. Γούρικια φάνηκε η συνάντηση καθώς λίγες ώρες μετά η Κύπρος τσιμπούσε το διπλό στα Σύλλατα…
Οι δύο προπονητές, χρόνια συμπαίχτες και φίλοι, αναφέρθηκαν στις θυσίες που απαιτεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Θέλει χρόνο, μας είπαν, θέλει χρήμα, αλλά κυρίως θέλει πολύ μεράκι το ποδόσφαιρο των τοπικών πρωταθλημάτων. Μας επισήμαναν, χαριτολογώντας, το πόσο δύσκολο είναι για έναν νέο σε έναν τουριστικό-παραθαλάσσιο νομό, να επιλέξει το ποδόσφαιρό και να αφοσιωθεί σε αυτό. Ακόμη τόνισαν πως ο νομός μας έχει –επιπλέον- και το μείον της έλλειψης μεγάλων πόλεων, ώστε να τροφοδοτούνται με κόσμο οι ομάδες. Πάρα ταύτα δεν λείπουν οι καλές ομάδες και οι αθλητές από τον τόπο, λείπει όμως η οργάνωση. Το δικό τους στοίχημα είναι να βλέπουν νέα παιδιά να αγαπάνε το άθλημα και να γεμίζουν οι ερασιτεχνικές ομάδες με νέους του τόπου. Η αγάπη άλλωστε για το ποδόσφαιρο είναι που έκανε και τους δύο μέχρι πρόσφατα ποδοσφαιριστές, να συνεχίζουν να προσφέρουν στο άθλημα και σαν προπονητές. Τέλος, ανέφεραν τις σχέσεις που έχει αναπτύξει η ομάδα με την Κόσμος Μουδανιών, ομάδα με την οποία μοιράζονται το ίδιο γήπεδο. Ένα γήπεδο άρτιο και λειτουργικό, που προσθέτει μία πινελιά πρεστίζ στην ομάδα της Κύπρου Διονυσίου.


Για το όμορφο κλίμα στην ομάδα, μας μίλησε ο παίχτης Κ.Τσουρέκος, το οποίο χτίζεται τα τελευταία χρόνια στο Διονυσίου. Όλη η ομάδα είναι μία παρέα, ενώ οι στόχοι μας, εκτός απ’το να έχουμε μία ομάδα με παιδιά από τον ευρύτερο δήμο, είναι να μεταδώσουμε στους μικρότερους σε ηλικία αθλητές την χαρά του αθλητισμού. Δεν είναι στόχος μας ο πρωταθλητισμός, είμαστε ένα μικρό χωριό και για μας θα είναι επιτυχία να παίζουμε όμορφο ποδόσφαιρο και να στεκόμαστε κάθε Κυριακή στο γήπεδο σαν ομάδα.

Στο τέλος μπήκε στην συζήτηση και ο παλιός άσσος στο πρόσφατο ποδοσφαιρικό παρελθόν της Χαλκιδικής Γ.Σιαμπάνης και τόνισε πως είναι ήρωες όσοι συνεχίζουν να υπηρετούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Σε μία τόσο δύσκολη εποχή, ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη αθλητές, αλλά και απλοί άνθρωποι που πλαισιώνουν τις ομάδες και εξακολουθούν να δείχνουν τόσο αγάπη σε αυτό το όμορφο άθλημα. Μας είπε ότι οφείλουν όλοι, όπως μπορούν κι από κάθε πόστο, να αναδείξουν τον αθλητισμό, ώστε να βρίσκει η νεολαία όμορφους και υγιείς δρόμους να διαβεί.

Εμείς, απ’ τη μεριά μας, θα ευχαριστήσουμε τους τέσσερις φίλους για την όμορφη κουβέντα και θα ευχηθούμε στο Διονυσίου να έχει φέτος μία καλή πορεία.




[Δευτέρα 26-9-11 Τόπι.4]

Δεν υπάρχουν σχόλια :