Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το ΔΣ του Συνδικάτου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Β. Ελλάδος καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκαν αντιπροσωπεία του Συνδικάτου και του ΠΑΜΕ από εκπρόσωπο της εργοδοσίας της επιχείρησης ΦΟΡΜΠΛΑΣΤ στον Άσπρο Κιλκίς.
Η επίθεση εκδηλώθηκε την Παρασκευή 19/8/2011 έξω από την πύλη του εργοστασίου κατά την διάρκεια περιοδείας στα πλαίσια της απόφασης του Συνδικάτου που κήρυξε στάση εργασίας για τους εργαζόμενους της επιχείρησης για την Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011 και από ώρες 06:00 εως και τις 11:00πμ. Με γροθιές και προπηλακισμούς ο τραμπούκος της ΦΟΡΜΠΛΑΣΤ......


Γιώργος Μπαμπάτσικος επιτέθηκε απροειδοποίητα ενάντια στο στέλεχος του ΠΑΜΕ Περικλή Χριστοδουλίδη ρίχνοντάς τον στο έδαφος κατ’ επανάληψη θέλοντας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, που εκείνη την ώρα, στις 2 το μεσημέρι σχολόντας έπαιρναν το κάλεσμα του Συνδικάτου για την στάση εργασίας της Δευτέρας.
Το Συνδικάτο καταγγέλλει την τρομοκρατική αυτή επίθεση της εργοδοσίας της επιχείρησης ΦΟΡΜΠΛΑΣΤ, κατάθεσε μήνυση ενάντια στον συγκεκριμένο εκπρόσωπο μόλις δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο στέλεχος του ΠΑΜΕ από το Νοσοκομείο του Κιλκίς και καλεί για μια ακόμα φορά τους εργαζόμενους της επιχείρησης να αψηφήσουν την εργοδοτική τρομοκρατία και να συμβάλουν πιο αποφασιστικά για την επιτυχία της στάσης εργασίας της Δευτέρας 22/8/2011 (από 06:00εως 11:00) απαιτώντας να καταβάλει η ΦΟΡΜΠΛΑΣΤ όλα τα δεδουλευμένα που χρωστάει εδώ και μήνες στους εργαζόμενους που φτάνουν μέχρι 6.000 ευρώ στον καθένα και να πληρώνει κανονικά κάθε μήνα το προσωπικό.
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας απαιτώντας τα δεδουλευμένα τους που εδώ και μήνες η ΦΟΡΜΠΛΑΣΤ τους χρωστάει, παρ’ όλα αυτά η επιχείρηση προχώρησε σε νέες προσλήψεις με την κάλυψη του ΟΑΕΔ και βέβαια και του ΣΕΠΕ Κιλκίς που εδώ και πολλούς μήνες γνωρίζει την συμπεριφορά της εργοδοσίας απέναντι στους εργαζόμενους που ακόμη και παραμονές Χριστουγέννων πέρσι έμειναν απλήρωτοι!
Η αντιλαϊκή πολιτική εξυπηρέτησης των κερδών των επιχειρηματιών κατάντησε τον ΟΑΕΔ να επιδοτεί την εργοδοσία με τα χρήματα των εργαζομένων την ίδια ώρα που οι εργάτες βιώνουν την φτώχεια και την εξαθλίωση χάνοντας και αυτά ακόμη τα πενιχρά μεροκάματά τους, ενώ η Επιθεώρηση Εργασίας αρκείται σε συστάσεις – στην καλύτερη περίπτωση- προς τον εργοδότη που συνεχίζει ακάθεκτος να εντείνει κάθε αυθαιρεσία σε βάρος των εργαζόμενων.

Όλοι στον αγώνα για την επιτυχία της στάσης εργασίας την Δευτέρα 22/8/2011 και από ώρα 06:00 εώς 11:00πμ. Όλοι στην αγωνιστική συγκέντρωση έξω από την πύλη του εργοστασίου της ΦΟΡΜΠΛΑΣΤ. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη

Όλοι στον Αγώνα για ένα δυνατό Συνδικάτο στον κλάδο της Χημικής Βιομηχανίας. Αποτελεσματικό στήριγμα των εργαζομένων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ





ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ και ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :