Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Ατύχημα με τζετ σκι στην Χαλκιδική… Τυχαίο ?Δε νομίζω…


Χθες έτυχε να είμαι σε γνωστή παράλια της Κασσάνδρας και είδα από κοντά τους γυαλιστερούς ,καταμαυρισμένους, μυώδεις τύπους με τα τζετ σκι, να κάνουν επιδείξεις οδηγητικής ικανότητας σε απόσταση αναπνοής από την γεμάτη παράλια, και αφού πρώτα είχαν καταναλώσει αρκετά κοκτέιλ ,μάλλον για να ανέβει η αδρεναλίνη τους και να εκτελέσουν σωστά τα ακροβατικά τους!

Άσε τα κύματα που σήκωναν και τον θόρυβο από τις εξατμίσεις, αν και σ αυτό συνέβαλε και η πολύ δυνατή μουσική των bars που νομίζεις ότι συνεχώς έχουν πάρτυ, έβγαιναν προς την ακτή με μεγάλη ταχύτητα και από όπου τους βόλευε αφού πουθενά δεν υπάρχει ο προβλεπόμενος διάδρομος για πλεούμενα , που οριοθετείται με μπαλονάκια ευδιάκριτα στον κολυμβητή, που πρέπει να προσεγγίζουν μόνο από εκεί την ακτή και με πολύ μικρή ταχύτητα.

Εκείνη την στιγμή σκεφτόμουνα να γράψω κάτι την επομένη εβδομάδα για να πιεστούν οι αρχές της Χαλκιδικής να πάρουν μέτρα πριν γίνει κάποιο ατύχημα!
Τα γεγονότα όμως με πρόλαβαν.....

καθώς δίπλα ακριβώς ,στην κυριολεξία στο διπλανό bar της παραλίας ,σημειώθηκε το ατύχημα.
Ευτυχώς χωρίς θύματα προς το παρόν τουλάχιστον!

Ας μας πουν λοιπόν τι κάνουν γι αυτά τα θέματα οι λιμενικές ,αστυνομικές ,δημοτικές ,νομαρχιακές και οποιεσδήποτε άλλες αρχές της Χαλκιδικής.
Γιατί είναι ένα φαινόμενο που λαμβάνει χώρα στις περισσότερες παράλιες του νομού μας και συγκεκριμένα όπου υπάρχουν μεγάλα beach bar, τα οποία κατά σύμπτωση, δουλεύουν με πολλές παρανομίες όπως ηχορύπανση, καταπάτηση του αιγιαλού, παράνομα παρκινγκ, ανασφάλιστη εργασία, υγειονομικά απαράδεκτες κουζίνες και πολλά άλλα.

Περιμένουμε άμεσα πράξεις και απαντήσεις από τις αρμόδιες αρχές!
Φυσικά απαντήσεις όχι μέσω πληκτρολογίου……


ernesto...

4 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΥΡΙΕ ERNESTO ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΣΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

για το μονο που φροντιζετε εσεις (9.50)ειναι να βολεψετε τους ψηφοφορους σας αγαπητε που δεν κρατηθηκες να πιασεις το πληκτρολογιο..

αλλα αυτα ειναι δανεικα, γλυκέ μου, δινεις παιρνεις δινεις παιρνεις.. στην προκειμενη περιπωση ψηφους... ανυπαρκτους ετσι οπως το πας!!!!

ναπολεόν

dimkyyy είπε...

Τα ερωτήματα κύριε Χ 9.50, δεν είναι του ernesto μόνο, αλλά όλων των λογικών πολιτών της Χαλκιδικής, απλώς εκφράστηκαν από ένα άτομο.

Το θέμα, αν σε "κόβει" λίγο, είναι αρκετά σοβαρό και δεν "σηκώνει" ειρωνίες του τύπου "μάλιστα" και "ΘΑ φροντίσουμε".

Αν και μου φαίνεσαι περισσότερο για παπαγαλάκι, παρά για τοπικός "άρχοντας" ή λιμενικός...

Tyree είπε...

Όντως το πρόβλημα με τα jet ski τα τελευταία χρόνια έχει πάρει ραγδαίες διαστάσεις και προκαλούν πολλά προβλήματα σε λουόμενους. Θα ήθελα να πώ την άποψη και εγώ πάνω στο θέμα. 1) Το θέμα της ηχορύπανσης υφίσταται μόνο σε κατοικημένες περιοχές, εκεί τα jet ski δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν 15:00 - 17:00 2) Οι πολυσύχναστες παραλίες ορίζονται κάθε χρόνο απο μία επιτροπή και αυτές ξεχωρίζουν απο την ύπαρξη ναυαγοσώστη και απο την οριοθέτηση τους με πορτοκαλί μπαλόνια, στα οποία απογορεύται να μπαίνουν μέσα απο αυτά οποιοδήποτε σκάφος. Οι διάδρομοι δεν επιτρέπονται σε πολυσύχναστες παραλίες και εκεί που υπάρχουν διαδρομοι είναι συνήθως για ιδιώτες που νοικιάζουν jet ski, θαλάσσια ποδήλατα κ.α 3) Οι άδειες για τα beach bar δίνονται απο τις δημοτικές αρχές και υπεύθυνοι για αυτά είναι η αστηνομία 4) Δυστηχώς υπεύθυνη για τις καταπατήσεις του αιγιαλού είναι η κτηματική υπηρεσία που έχει μόνο δύο άτομα για όλη την Χαλκιδική.
Τώρα για να λυθούν αυτά τα προβλήματα, τις ελλιπούς αστυνόμευσης σε θάλασσα και παραλία, τις καταπατήσεις του αιγιαλού, το θέμα των προβληματικών beach bar, το θέμα των χωρίς λογική ορισμό πολυσύχναστων παραλιών, θα πρεπεί να κινηθούν οι βουλευτές του τόπους μας. Θα πρέπει να ιδρυθούν και άλλα λιμενικά τμήματα στην Χαλκιδική που θα εξοπλισθούν με σκάφη, θα πρέπει τα αστυνομικά τμήματα το καλοκαίρι να επανδρώνονται με περισσότερα άτομα, η κτηματική αστυνομία θα πρέπει να βοηθηθεί απο τις πολεοδομίες κ.α. Αυτά είχα να γράψω και εγώ, τώρα για τον συγγραφέα του άρθρου καλά έκανε και ασχολήθηκε με αυτό το θέμα αλλά θα έπρεπε να το δεί περισσότερο δημοσιογραφικά, όσο για τα παραπάνω σχόλια είναι κακοπροαίρετα και μάλλον προέρχονται από άτομα που έχουν συμφέροντα απο το μπάχαλο που επικρατεί στις ακτές τις Χαλκιδικής, και για αυτό δυστηχώς δεν θα πάμε ποτέ μπροστά