Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Ο Έβρος στην Πελοπόννησο στέλνει περήφανο χαιρετισμό

γράφει ο πιτσιρίκος

Άργησαν λίγο φέτος οι μεγάλες πυρκαγιές αλλά επιτέλους εμφανίστηκαν δυναμικά στον Έβρο. Σε μια εποχή που η χώρα μας πηγαίνει ντουγρού στο διάολο είναι σημαντικό να διατηρήσουμε τις παραδόσεις μας. Και οι πύρινες λαίλαπες είναι μια μεγάλη παράδοση του τόπου μας.

Οπωσδήποτε, είναι μεγάλη η καταστροφή από την πυρκαγιά στον Έβρο αλλά -σε λίγους μήνες που η περιοχή θα πλημμυρίσει- θα την ξεχάσουμε όλοι.

Βέβαια, είναι και κάπως υπερβολικό να υπάρχουν διαμαρτυρίες για την πυρκαγιά. Μόλις η πυρκαγιά φτάσει στον ποταμό Έβρο, θα σταματήσει. Τα ποτάμια δεν έχουμε καταφέρει να τα κάψουμε ακόμα. Και είναι θετικό ότι δεν μπαζώσαμε και τον Έβρο.

Δεν υπάρχει λόγος να είμαστε απαισιόδοξοι και με τις πυρκαγιές. Πρέπει να δούμε τα θετικά στοιχεία. Το πρώτο θετικό στοιχείο είναι πως, αν καούν όλα τα δέντρα στην περιοχή του Έβρου, δεν θα μπορούν πια να περνάνε οι μετανάστες – χωρίς δέντρα, θα φαίνονται από χιλιόμετρα. Θα γλιτώσουμε και τα έξοδα για τον φράχτη.

Ένα ακόμα θετικό στοιχείο της πυρκαγιάς είναι πως, αν μπουκάρουν οι Τούρκοι από τον Έβρο, δεν θα προελαύνουν στην σκιά των δέντρων – θα τους χτυπάει ο ήλιος κατακέφαλα και θα πέφτουν ξεροί σαν κοτόπουλα.

Αλήθεια, οι Τούρκοι τι κάνουν για την πυρκαγιά στον Έβρο; Πού είναι το τουρκικό κράτος; Γιατί δεν σβήνει η Τουρκία -που είναι δίπλα- την πυρκαγιά; Εμείς εδώ στην Αθήνα έχουμε να σώσουμε τις τράπεζες και τον Λάτση, με τις πυρκαγιές στον Έβρο θα ασχολούμαστε;

(Στις 31 Ιουλίου είχα καλέσει όλους τους Έλληνες πατριώτες να κάψουν τη χώρα από άκρη σε άκρη, για να μην μπορέσει η κυβέρνηση να την πουλήσει. Κάψτε όλη τη χώρα, για να τη σώσουμε από τους ξένους.)

(Πολλοί φίλοι αναγνώστες μου ζητάνε -με έντονο ύφος μάλιστα- να γράψω για την Παιδεία, για το άσυλο, για τις πυρκαγιές και διάφορα άλλα «μεγάλα» θέματα. Έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί όλα. Σώνει με τις παρόλες. Είναι η ώρα των πράξεων. Διαφορετικά, ας βγάλουμε τον σκασμό. Οι ραγιάδες δεν μπορούν να έχουν και απαιτήσεις.)


αναρτήθηκε από pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια :