Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ “H ΦΡΟΝΤΙΔΑ”

Πρόσκληση- Αναζήτηση χορηγών-δωρητών για τη λειτουργία των νέων δομών Φροντίδας του Δήμου Αριστοτέλη.
Για τους νέους Παιδικούς Σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.).

Σύμφωνα με τους προσωρινούς πίνακες επιλέξιμων δομών ανά Νομό που δημοσιεύτηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης Α.Ε. (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.), εγκρίθηκαν συνολικά......


εννέα (9) δομές Παιδικών Σταθμών και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.), που προτάθηκαν από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αριστοτέλη “Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ”, στη Δράση "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής" περιόδου 2011-2012.
Οι δομές του Δήμου Αριστοτέλη υπερδιπλασιάστηκαν. Διατηρήθηκαν οι υφιστάμενες τέσσερις (4) δομές, Παιδικός Σταθμός Παλαιοχωρίου, Παιδικός Σταθμός Στανού, Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Αρναίας και Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Μ. Παναγίας. Παράλληλα, υφίσταται και θα συνεχίσει να λειτουργεί ο Παιδικός Σταθμός Αρναίας, ο οποίος ενσωματώθηκε στον Καλλικρατικό Δήμο Αριστοτέλη και επιχορηγείται από το κράτος. Οι πέντε (5) νέες δομές, οι οποίες εγκρίθηκαν και θα λειτουργήσουν από τη νέα σχολική χρονιά στο Δήμο Αριστοτέλη είναι οι εξής:
1.-Παιδικός Σταθμός Ιερισσού.
2.-Παιδικός Σταθμός Μεγάλης Παναγίας.
3.-Παιδικός Σταθμός Νέων Ρόδων.
4.-Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Ιερισσού.
5.-Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Στρατωνίου.
Η ένταξη πέντε νέων δομών, στις οποίες μπορούν να εγγραφούν παιδιά όλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Αριστοτέλη, αναμένεται ότι θα επιφέρει πολλαπλά θετικά αποτελέσματα στην περιοχή και ουσιαστικά θα αλλάξει το τοπίο σε ό,τι αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους τομείς της Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας.
Στην προσπάθεια της νέας δημοτικής αρχής για μια κοινωνία αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, ο Δήμος Αριστοτέλη θέλει συμπαραστάτες τους δημότες του και τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να προσφέρουν για την ίδρυση και λειτουργία των νέων εκπαιδευτικών δομών.
Ο Δήμος Αριστοτέλη απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όποιον θέλει να προσφέρει εξοπλισμό, υλικά και εθελοντική εργασία για την κατασκευή και λειτουργία των Παιδικών Σταθμών και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.). Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν ως χορηγοί-δωρητές ή με εθελοντική εργασία για όποια από τις παραπάνω δομές, μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αριστοτέλη «Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ» (τηλέφωνο επικοινωνίας 23720 22988), προκειμένου να ενημερωθούν για τα είδη που απαιτούνται και τον τρόπο που θα γίνουν οι προμήθειες του απαιτούμενου εξοπλισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια :