Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Αριστοτέλη, ¨ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ¨ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ

Ο Δήμος Αριστοτέλη σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, συνειδητοποιώντας την ανάγκη αντιμετώπισης και ενίσχυσης της απασχόλησης, κατέθεσε πρόταση για συμμετοχή στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τίτλο.....


«Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», Άξονας προτεραιότητας 8: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση».
Το αντικείμενο του προγράμματος είναι η υλοποίηση δράσεων κοινωφελούς χαρακτήρα, με στόχο τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Μέσω του προγράμματος διεκδικεί πάνω από 100 θέσεις απασχόλησης για τον Δήμο Αριστοτέλη. Οι επιμέρους δράσεις του προγράμματος με τίτλο «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ», θα έχουν τοπικό χαρακτήρα και ενδεικτικά θα περιλαμβάνουν έργα κοινωφελούς χαρακτήρα και φροντίδας, υπηρεσίες βελτίωσης του αστικού περιβάλλοντος, έργα ενίσχυσης του τουρισμού και ανάδειξης της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και δράσεις προστασίας και φροντίδας του φυσικού περιβάλλοντος.
Ειδικότεροι στόχοι του προγράμματος είναι η ενίσχυση της απασχόλησης των νέων, των γυναικών, των μακροχρόνια ανέργων και η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των πολιτικών απασχόλησης. Η επιλογή των ανέργων που πρόκειται να απασχοληθούν στο Δήμο Αριστοτέλη θα γίνει με αντικειμενικά και αδιάβλητα κριτήρια, κατόπιν δημοσίευσης της σχετικής Προκήρυξης. Το Πρόγραμμα θα είναι συνολικής διάρκειας ενός έτους από 1/1-31/12/2012 και η απασχόληση του κάθε ατόμου θα είναι πεντάμηνης διάρκειας.


Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Με την υποβολή της πρότασης για την υλοποίηση του Προγράμματος «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, ο Δήμος Αριστοτέλη συνεχίζει την πορεία ανάπτυξης του, διεκδικώντας για τους πολίτες του δήμου υπηρεσίες για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα πολυεπίπεδο, δεδομένου ότι επιτελεί υψηλό κοινωνικό έργο μέσω της παροχής υπηρεσιών κοινωφελούς χαρακτήρα, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της σύγχρονης μάστιγας της ανεργίας. Η ενίσχυση της απασχόλησης αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα Δημοτική αρχή, καθώς πιστεύουμε ότι μόνο μέσα από την δημιουργία θέσεων εργασίας μπορούν να αποκτήσουν ξανά ζωή τα χωριά μας και να υπάρξει ανάπτυξη στον τόπο μας. Άλλωστε το όραμα μας είναι ο Δήμος να είναι ανοιχτός στην κοινωνία και να μπει ο τόπος μας σε τροχιά ανάπτυξης!
Να κρατήσουμε τον ανθό της κοινωνίας μας, τα νιάτα του τόπου μας, στη μάνα γη που γέννησε και έθρεψε τη νεολαία μας».



Δεν υπάρχουν σχόλια :