Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Καλαμίτσι Χαλκιδικής

Το Καλαμίτσι είναι απο τις ωραιότερες περιοχές της Σιθωνίας, βρίσκεται στο Νοτιοανατολικό άκρο της χερσονήσου ανάμεσα στο Πόρτο-Κουφό και τη Συκιά. Με καταγάλανη θάλασσα, χρυσαφένιες παραλίες, παραδοσιακές ταβέρνες, ξενοδοχεία και camping, προσφέρεται κυρίως για ήρεμες, ήσυχες και ξεκούραστες διακοπές.

Το Καλαμίτσι είναι γνωστός παραθεριστικός προορισμός κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και ιδιαίτερα αγαπητός για τους Θεσσαλονικείς, απέχει 160 χιλ. από την Θεσσαλονίκη και βρίσκεται στα 20 χιλ. απόσταση από τη Σάρτη και 40 χιλ. από το Ν. Μαρμαρά όπου θα βρείτε τραπεζικά υποκαταστήματα - ΑΤΜ και ταχυδρομείο.

Ένα καταπληκτικό μέρος απίστευτης ομορφιάς είναι ο κόλπος "Άμπελος" (ενδείκνυνται γαι τους λάτρεις της φύσης και της φωτογραφίας) που δημιουργείται ανάμεσα σε δύο ακρωτήρια και βρίσκεται μεταξύ Καλαμιτσίου και Πόρτο Κουφό, επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε το παραδοσιακό χωριό Παρθενώνας, που διατηρεί ατόφια τη φυσιογνωμία χωριού του περασμένου αιώνα και έχει καταπληκτικές ταβέρνες.

Αν δεν διαθέτετε δικό σας μέσο μεταφοράς φροντίστε να νοικιάσετε ένα από Ν.Μαρμαρά ή Σάρτη για τις μετακινήσεις σας καθώς το μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς είναι το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής τα δρομολόγια του οποίου είναι αραιά και θα σας φάει το λιοπύρι περιμένοντας. Μπορείτε επίσης να καλέσετε ταξί από τα δύο προαναφερθέντα χωριά (αν σας περισσεύουν), για τους πιο περιπετειώδεις, λάτρεις του back-packing τουρισμού και της κιθάρας υπάρχει πάντα το παραδοσιακό "ωτοστοπ" ή αλλιώς τουρισμός αλά Σταμάτης Γαρδέλης-Παύλος Ευαγγελόπουλος στην φοβερή Greek cult movie του΄84 "Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ"!!!


αναρτήθηκε από seleo.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια :