Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Οι πυραμίδες της Αιγύπτου... αυξήθηκαν

Το «άγρυπνο μάτι» του δορυφόρου της NASA «ξέθαψε» πυραμίδες, τάφους και οικισμούς που παρέμεναν άγνωστοι ως τώρα, με τη χρήση της τεχνολογίας των υπερύθρων.

Σύμφωνα με ντοκιμαντέρ του BBC, οι αρχαιολόγοι αποκαλύπτουν νέα ευρήματα στην Αίγυπτο, τα οποία περιλαμβάνουν 17 πυραμίδες, περισσότερους από χίλιους αρχαίους τάφους και 3 χιλιάδες οικισμούς. Δύο μάλιστα από τις πυραμίδες έχουν ήδη επιβεβαιωθεί ..........
μέσα από τις ανασκαφές της ομάδας του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα στο Μπέρμινχαμ, με επικεφαλής τη Σάρα Πάρσακ.

Το BBC, το οποίο χρηματοδότησε την εν λόγω έρευνα, αποκάλυψε τα ευρήματα την περασμένη εβδομάδα, λίγο πριν την προβολή του ντοκιμαντέρ που θα παρουσίαζε τις νέες ανακαλύψεις και την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε.

«Η ανασκαφή μιας πυραμίδας είναι το όνειρο κάθε αρχαιολόγου» αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια η Πάρσακ, λέγοντας ότι δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ανακάλυψαν όλα αυτά τα ευρήματα σε ολόκληρη την Αίγυπτο.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας…

Οι υπέρυθρες δορυφορικές εικόνες προέκυψαν από δορυφόρους, οι οποίοι βρίσκονται σε τροχιά 700 χιλιόμετρων πάνω από τη γη, οι κάμερες των οποίων είναι τόσο ακριβείς που μπορούν να δείξουν αντικείμενα μήκους μικρότερου του ενός μέτρου στην επιφάνεια της γης.
Αρκετά βοήθησαν βέβαια και τα τούβλα πηλού με τα οποία ήταν χτισμένα τα σπίτια, αλλά και η πυκνότητά τους. Τα συγκεκριμένα τούβλα βοηθούσαν στο να διαγράφονται ξεκάθαρα οι μορφές των κτιρίων και να ξεχωρίζουν από το αχανές έδαφος της γης.

.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :