Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ:«ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ Τ.Ε.Ι.»

Η Ένωση Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Χαλκιδικής εκφράζει τη διαφωνία της με τις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. να θέσει υπό κατάργηση το τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών (Τ.Α.Υ.) του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, που λειτουργεί στα Ν. Μουδανιά. Δηλώνει συμπαράσταση και συμμετοχή στο δίκαιο αγώνα εκπαιδευτικών και φοιτητών, ζητά την εισαγωγή φοιτητών στο Α΄ έτος σπουδών για την επερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά 2011-12, σε αριθμό που θα καθορίσει το τμήμα και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να στηρίξουν την προσπάθεια με όλες τις δυνάμεις – δυνατότητες που διαθέτουν προς την κατεύθυνση της αποτροπής και ακύρωσης των καταστροφικών προθέσεων – επιλογών του Υπουργείου.
Θεωρούμε απαράδεκτο και.......

αντιδημοκρατικό να μη συμμετέχουν – εκφράζουν άποψη, ειδικά σε τόσο καθοριστικής σημασίας αποφάσεις, όλοι οι παράγοντες της εκπαίδευσης (διοίκηση, προσωπικό, φοιτητές) ιδιαίτερα σε όσα αφορούν τα ανεξάρτητα ιδρύματα όπως το Τ.Ε.Ι.
Είναι αδιανόητο και καταστροφικό, όταν μάλιστα διανύουμε περίοδο πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης, να διαλύουμε την εκπαίδευση, να προκαλούμε αύξηση της ανεργίας και να βάλλουμε κατά της ανάπτυξης καταστρέφοντας έναν δυναμικό και πολλά υποσχόμενο κλάδο.
Είναι καθοριστική και επιτακτική ανάγκη να μετονομασθεί, σύμφωνα με την απόφαση της Γ.Σ. του Τ.Ε.Ι., το τμήμα σε Υδάτινου Περιβάλλοντος, διευρύνοντας έτσι το γνωστικό αντικείμενο και τον επιστημονικό χώρο και να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τη στήριξη και ενίσχυση της λειτουργίας του με τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών, εξοπλισμένων εργαστηρίων και απασχόληση του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού.
Η υδατοκαλλιέργεια στη χώρα μας έχει δώσει τα δείγματα και έχει καταγράψει τις επιδόσεις που αποτελούν την εγγύηση για τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης. Το υδάτινο περιβάλλον πολλά υπόσχεται και έχουμε χρέος να δημιουργήσουμε τους επιστήμονες που θα κλειθούν να το υπηρετήσουν, να το αξιοποιήσουν.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια :