Δευτέρα 2 Μαΐου 2011
Κέικ αγγέλων με φράουλες
Είναι από την Βέφα Αλεξιάδου. Δεν την έχω δοκιμάσει, αλλά μου φαίνεται πολύ καλή και ήθελα να τη μοιραστώ μαζί σας. Ανοίγει ο καιρός, έρχετε και η εποχή της φράουλας...
Συστατικά
Για το κέικ αγγέλων
1 κούπα αλεύρι μαλακό
1 βανίλια
3/4 κούπας άχνη
12 ασπράδια
1,5 κουταλάκι κρεμόριο
3/4 κούπας ζάχαρη
1/4 κουταλάκι αλάτι
Για το γαρνίρισμα
1 κιλο φράουλες
3 κούπες κρέμα ζαχαροπλαστικής
1 κούπα σάλτσα φράουλας
σαντιγύ για το γαρνίρισμα
Οδηγίες
Χτυπάμε τα ασπράδια με το κρεμόριο και το αλάτι να πήξουν και προσθέτουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με την άχνη και τη βανίλια. Το προσθέτουμε στα αυγά απαλά και με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Το ψήνουμε σε μεγάλη φόρμα του κέικ ή σε ταψάκι 25 εκ. στους 190 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Η φόρμα δεν χρειάζεται να είναι βουτυρωμένη.
Όταν ψηθεί το βγάζουμε από τη φόρμα και όταν κρυώσει το κόβουμε σε τρεις πάτους.
Κρατάμε μερικές φράουλες για το γαρνίρισμα και τις υπόλοιπες τις κόβουμε σε φετάκια.
Τις ανακατεύουμε με τη μισή σάλτσα φράουλας. Το ίδιο κάνουμε και με τις ολόκληρες φράουλες.
Στρώνουμε το 1/3 της κρέμας ζαχαροπλαστικής στην α' βάση και από πάνω βάζουμε τις μισές φράουλες με τη σάλτσα. Το κέικ αυτό δεν χρειάζεται ράντισμα.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και για τη β' βάση. Καλύπτουμε την πάνω βάση με την υπόλοιπη κρέμα και τις ολόκληρες φράουλες, περιχύνοντας με τη σάλτσα που πιθανώς έχει τρέξει. Αν θέλουμε βάζουμε και ελάχιστη σαντιγύ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για κέικ αγγέλων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τρεις βάσεις παντεσπάνι, το οποίο θα βρέξετε με γάλα και κονιάκ.
sintagespareas.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου