Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Η πρώτη μου φορά στο ...ΙΚΑ Ν.Μουδανιών.

Επιτέλους τα κατάφερα!! Μάζεψα μετά από καιρό τα απαραίτητα ένσημα, έτσι ώστε να βγάλω αυτό το πολυπόθητο ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ.
Και να ήρθε η στιγμή που θα επισκεφτώ πρώτη φορά το ΙΚΑ για εξέταση..
Στις 26 του μηνός τηλεφώνησα στα ιατρεία του ΙΚΑ για να ρωτήσω ποιες ώρες εξετάζει ο οφθαλμίατρος και αν χρειάζεται ραντεβού..
(Ώρα 11.00 π.μ.)
-Καθημερινά, από τις 09.00 - 12.00 ( ή 13.00.. δε θυμάμαι.), χωρίς ραντεβού.. μου απάντησε ευγενέστατα η κοπέλα.
Μιας και δεν είχα πολύ δουλειά και ήταν ακόμα 11.00 την ρώτησα αν είχε πολύ κόσμο στην ουρά ,έτσι ώστε να πεταγόμουν. Αλλά δυστυχώς, όπως μου είπε, ο γιατρός είχε φύγει (αρκετά) νωρίτερα, άρα αύριο.

Επόμενη μέρα,27 λοιπόν του μηνός, ώρα 10.30-11.00. Φτάνω στο γκισέ πληροφοριών του ΙΚΑ και με τα πολλά η κοπέλα μου ζήτησε να ρωτήσω τον γιατρό, ο οποίος βρισκόταν σε ένα άλλο γραφείο, σε πόση ώρα θα ανέβει στο ιατρείο για την εξέταση.. Πάω λοιπόν κι εγώ και μου λέει σε κανένα τέταρτο και να ανέβω στον πάνω όροφο να περιμένω.
Έτσι κι έγινε.. ανεβαίνω λοιπόν και βρίσκω ακόμα δύο άτομα, τα οποία ήδη περίμεναν τουλάχιστον ένα τέταρτο, σύμφωνα με τα λεγόμενα τους.
Η ώρα περνούσε ..μα ο γιατρός πουθενά!! Από τα νεύρα μου ανεβοκατέβηκα, ούτε κι εγώ ξέρω πόσες φορές για να δω τι στο καλό κάνει!! Εντωμεταξύ ,άρχισαν να μαζεύονται κι άλλοι ασθενείς, και ήταν ενήμερος γι' αυτό. Απεναντίας, αυτός ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ καθόταν σε ένα άλλο γραφείο, χασκολογώντας και τρώγοντας τσουρέκι.. Δεν άντεξα κι εγώ ..μπήκα στον πειρασμό να τον φωτογραφίσω από μακριά και ιδού...



Δυστυχώς δεν τον πέτυχα την ώρα που μπούκωνε με το πάσο του το τσουρεκάκι..
Σε κάποια φάση και ούσα αγανακτισμένη βλέπω τον πρώην Δήμαρχο, ο οποίος εργάζεται στο ΙΚΑ, να κατευθύνεται προς το γραφείο ,όπου πλέον γινόταν το μεγάλο τσιμπούσι.. Χάρηκα κι εγώ, λέω θα μπει μια τάξη!! Που να 'ξερα η δόλια ότι κατέβηκε κι αυτός να δοκιμάσει το τόσο νόστιμο τσουρεκάκι....
Μετά από πολλή ώρα αναμονής, ο οφθαλμίατρος πήρε απόφαση να εξετάσει τους ασθενείς του.. Ανέβηκε αργά τα σκαλοπάτια, ατάραχος, σκουπίζοντας τα ψίχουλα από το στόμα του και τινάζοντας τη μπλούζα του.
Μπαίνω με τη σειρά μου μέσα στο ιατρείο! Ειλικρινά ,οφείλω να ομολογήσω πως η διαδικασία του να γράψει τα στοιχεία μου διήρκησε περισσότερο από την εξέταση μυωπίας και από μία άλλη εξέταση/ματιά σε κάτι τελοσπάντων που έβγαλα στο μάτι.. Απλά πιο αργός και από την καθυστέρηση. Επίσης, ξέχασα να αναφέρω πως ενώ έχω μυωπία ο συγκεκριμένος γιατρός μου είπε ότι τα μάτια μου είναι σε άριστη κατάσταση.. Άξιο απορίας πως η μυωπία εξαφανίστηκε τελείως !!! no comments..


Φεύγοντας και έχοντας μια πικρή γεύση .. για να πάρω εκδίκηση από το σάπιο σύστημα του ΙΚΑ και τους ακόμα πιο σάπιους ανθρώπους, που το εκπροσωπεύουν, δουλεύοντας (;;) εκεί ,έβγαλα κάποιες φωτογραφίες του ισόγειου.. Πεταμένοι φάκελοι και αρχεία του ΙΚΑ αφύλαχτα και σκόρπια εδώ κι εκεί...

Papa-Roulis
αναγνώστης


3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

min stenaxwriese mia suni8eia einai ola...

kai an den mporeis na suni8iseis kai antidras tha kaneis fasaries...

egw apo autous eimai!

Ανώνυμος είπε...

παντου τα ιδια και σε ολες τις επιχειρισεις!
περικοπες βλεπεις και να καταλαβουμε μερικα κολληματα αλλα μερικοι υπαλληλοι ειναι απαραδεκτοι!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Papa-Rouli.