Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

αναρτήθηκε από moudania.com
"New Moudania shopping canter"

Έτος ίδρυσης του Ν.Ο.Μ. το 1984
Δραστηριότητες του Ομίλου:

* Μαθήματα ιστιοπλοίας.
Κάθε Σάββατο και Κυριακή 12.00 το μεσημέρι,πληροφορίες:
(Αννα Τσαβλαρίδου 6948523272 Βασσίλης Κεσσίδης 6973391410 ).

* Game Fishing
Κάθε χρόνο και τον μήνα Σεπτέμβριο όλοι οι φανατικοί ψαράδες,θα μπούν στην διαδικασία του ανταγωνισμού και των εκπλήξεων.Καταπληκτικό διήμερο για αυτούς που ακολουθούν ,ακόμη και σαν θεατές,


* Γιορτή οστράκων.
Καθαρά Δευτέρα όλοι είναι καλεσμένοι στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου,οπου οι επισκέπτες γεύονται σπάνια εδέσματα της θάλασσας.

* Μαθήματα αυτόνομης κατάδυσης.
(Δημήτρης Καραγιάννης 6936501055 6974308133)


* Ναυτικό Μουσείο.

Η ιδέα ανήκει στο Ναυτικό Όμιλο Μουδανιών , που τα μέλη του πρόσφεραν μια σημαντική συλλογή κοχυλιών από τις ελληνικές θάλασσές και συνέβαλαν στη διατήρηση των αλιευτικών αντικειμένων .

Το μουσείο έρχεται να καλύψει το κενό το οποίο υπήρχε στη χώρα μας, καθώς παρά τη πλούσια αλιευτική παράδοση που έχουμε σαν χώρα δε υπήρχε μέχρι σήμερα ένας χώρος συγκέντρωσης και παρουσίασης των αντικειμένων.

Τρισδιάστατες αναπαραστάσεις τεχνικώναλιείας, όπως το ντα-λιάνι, η πεζότρατα, το γρι-γρι, ομοιώματα σκαφών, όπως η κωπηλάτη τράτα και μηχανότρατα με γάστρα καραβόσκαρου καθώς και πλούσιο εικονογραφικό υλικό και εύληπτα κείμενα συμπληρώνουν τα σπάνια αλιευτικά αντικείμενα. Ιδιαίτερο έκθεμα του Μουσείου είναι ο μπουγιαντές, ένα παραδοσιακό αλιευτικό σκαρί που χρησιμοποιούνταν στη θάλασσα του Μαρμαρά και στη χώρα μας έγινε γνωστό από τους πρόσφυγες. Έναν μπουγιαντέ έφερε από τα παλιά Μουδανιά το 1922 ο Χρήστος Λεοντής, πίσω από το οχηματαγωγό Λέρος, που μετέφερε πρόσφυγες. Ο μπουγιαντές της έκθεσης κατασκευάστηκε με Βάση μαρτυρίες ηλικιωμένων ψαράδων και την πείρα του ναυπηγού σε παραδοσιακά σκάφη. Στο Μουσείο λειτουργεί επίσης αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που κατά καιρούς έχει φιλοξενήσει εκπαιδευτικά προγράμματα και εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας. Τέλος, το Μουσείο διαθέτει πωλητήριο αναμνηστικών ειδών, έναν όμορφα διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο καθώς και χώρο στάθμευσης.

Σάββατο - Κυριακή 10.00-14.00
Δευτέρα κλειστά
Τηλέφωνο επικοινωνίας 23730 26166 23730 26166


(the photos are by Maria Tsina)

Δεν υπάρχουν σχόλια :