Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Πλησιάζει μεσημερι...Τι θα φάμε;;;Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο


Άνοιξε η όρεξη μας...
Νοστιμότητα μακαρονάδα με γαρίδες για να γλύφουμε και τα δάχτυλά μας!

Συστατικά

* 1/2 κιλό σπαγγέτι
* 1/2 κιλό γαρίδες
* 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
* 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
* 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
* 5 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
* 1/2 ματσάκι μαιντανό
* 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
* λίγα φύλλα βασιλικού
* 300 γραμμάρια φέτα τριμμένη
* 1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
* αλάτι
* πιπέρι

Οδηγίες

1. Πλένετε τις γαρίδες, τις βράζετε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 3 λεπτά και τις στραγγίζετε.
2. Σουρώνετε το ζωμό.
3. Αφού κρυώσουν λίγο οι γαρίδες, τις καθαρίζετε και αφαιρείτε το μαύρο εντεράκι.
4. Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι.
5. Προσθέτετε το κρασί, τις ντομάτες τριμμένες, 2 φλιτζάνια ζωμό, το μαιντανό, την πιπεριά, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζετε τη σάλτσα.
6. Ρίχνετε τις γαρίδες και, αφού πάρουν μια βράση, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
7. Βράζετε το σπαγγέτι σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και το σουρώνετε.
8. Το προσθέτετε στη σάλτσα και ανακατεύετε.
9. Ρίχνετε το βασιλικό, τη φέτα και τα βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος.
10. Πασπαλίζετε με την πάπρικα.
11. Ψήνετε το σπαγγέτι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
12. Σερβίρετε ζεστό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή να μην την αφήσετε την σάλτσα να πήξει πολύ γιατί θέλουμε σαλτσούλα μπόλικη να τραβήξουν τα μακαρόνια! Αν δεν έχετε φρέσκο βασιλικό μπορείτε να βάλετε 1 κουταλάκι ξερό. Μπορεί να φαίνεται μπελαλίδικο φαγητό αλλά η νοστιμιά του θα σας ανταμείψει με τα καλύτερα σχόλια. Το έκανα σε φίλους που δεν ενθουσιάστηκαν στο άκουσμα, αλλά τελικά παραλίγο να με φάνε και μένα στο τέλος!!!

sintagespareas.gr

1 σχόλιο :

neutrino είπε...

ta exo ola ektos apo vasiliko k paprika,
efiga..
diaolemene sitzoune, mou anikses tin oreksi,
makaronada!