Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Απόπειρα φίμωσης της κριτικής στους χρυσοθήρες(video)

Συμπαράσταση στον Γιάννη Μίχο για αγωγή 1.000.000 ευρώ εναντίον του!
Η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» κατέθεσε αγωγή ενός εκατομμυρίου ευρώ εναντίον του οικονομολόγου Γιάννη Μίχου, μέλους του συλλόγου Μεγαλοπαναγιωτών Θεσσαλονίκης και εισηγητή στην εκδήλωση που διοργάνωσε τον περασμένο Ιανουάριο η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης με θέμα το επενδυτικό σχέδιο των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική.
Με τη συγκεκριμένη ενέργειά της η εταιρεία, χρησιμοποιώντας κυρίως την εισήγηση του Γ. Μίχου στην εκδήλωση της Οικολογικής Κίνησης , στρέφεται κατά ενός ανθρώπου, ο οποίος με απλό και τεκμηριωμένο τρόπο παρουσίασε δημόσια τα οικονομικά στοιχεία που συνθέτουν το καταστροφικό σχέδιο εξόρυξης και επεξεργασίας χρυσού, με ότι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον και την κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής αλλά και κάθε περιοχής με πιθανά κοιτάσματα χρυσού στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα στρέφεται κατά όλων των πολιτών που συμμετέχοντας ενεργά στην προστασία της φύσης και των κοινωνικών δομών, αντιδρούν αξιέπαινα και με κάθε νόμιμο μέσο στην υλοποίηση σχεδίων που, ούτε αειφόρα είναι αλλά και που μακροπρόθεσμα βλάπτουν την οικονομία του τόπου....

Η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης δηλώνει την αμέριστη υποστήριξή της στον Γιάννη Μίχο, καθώς και σε οποιονδήποτε πολίτη που, αγωνιζόμενος για την προστασία του περιβάλλοντος και των αλληλέγγυων κοινωνικών δομών υφίσταται παρόμοιες διώξεις. Είναι βέβαιο ότι και αυτή η δίκη, όπως και άλλες πολλές κατά τα παρελθόν, θα καταλήξει σε φιάσκο και ότι το «σχέδιό τους» για τα μεταλλεία Χαλκιδικής απλά «δεν θα περάσει».
Η ανάρτηση της παρουσίασης όλης της εκδήλωσης της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο
http://ecology-salonika.org/2010/01/31/mining-gold-halkidiki-myths-and-truths/



ΠΗΓΗ

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Θέλουν ένα άς πάρουν τρία..

Ανώνυμος είπε...

tin ameristi sumparastasi olwn