Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ψάχνουν το «βρόμικο» χρήμα

Στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών μπαίνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα περιουσιακά στοιχεία των φερομένων ως εμπλεκομένων στο έλλειμμα – μαμούθ που αποκαλύφθηκε στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο παράλληλης έρευνας που διενεργείται για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ήδη δόθηκε σχετική παραγγελία στο ΣΔΟΕ να συνδράμει στον έλεγχο της οικονομικής επιθεωρήτριας που έχει αναλάβει την προκαταρκτική εξέταση.

Οπως έγινε γνωστό στις αρχές της εβδομάδας, ο αρμόδιος εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος Λάμπρος Τσόγκας κοινοποίησε στα στελέχη του ΣΔΟΕ την εντολή, προκειμένου να οριστούν δύο υπάλληλοι οι οποίοι θα αναλάβουν να συγκεντρώσουν και να επεξεργαστούν όλα τα οικονομικά στοιχεία των εμπλεκομένων στο οικονομικό σκάνδαλο.

Το πόρισμα

Στο πολυσέλιδο πόρισμα που παρέδωσε η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά στις δικαστικές αρχές διαπιστώνεται μαύρη τρύπα 51.416.745,48 ευρώ στα ταμεία την περίοδο από το 1997 έως και το 2008 και περιγράφεται ένα παγιωμένο καθεστώς αδιαφάνειας στα οικονομικά στοιχεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Η οικονομική επιθεωρήτρια, έπειτα από περίπου τρία χρόνια ερευνών, στο πόρισμα που συνέταξε επιρρίπτει ευθύνες για το έλλειμμα που δημιουργήθηκε στους Απόστολο Τσουρέκα, Αναστάσιο Γερογιάννη, Μιχάλη Ζορπίδη και Θεόδωρο Αθανάσαρο, οι οποίοι διετέλεσαν αντιδήμαρχοι Οικονομικών, στο γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, καθώς και σε άλλα 20 άτομα, υπαλλήλους και διοικητικά στελέχη του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση της υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης για άλλη μία φορά άναψε φωτιές μεταξύ του Γιάννη Μπουτάρη και του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. «Η ευθύνη του κ. Παπαγεωργόπουλου για την κατάσταση στο δήμο είναι τεράστια και πρέπει να σταματήσει να κάνει το παγόνι», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης μετά την υποβολή του πορίσματος στο δημοτικό συμβούλιο. Από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος κάλεσε τον Γιάννη Μπουτάρη «να είναι πιο προσεκτικός».

ΠΗΓΗ: agelioforos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :