Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΝΕΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΤΙΔΑΙΑΣ -ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Διαβάζοντας πριν ημέρες ότι έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα για τις απαλλοτριώσεις του "περιβόητου" δρόμου Ποτίδαιας Κασσάνδρας είπα να και κάτι που το παλεύουμε χρόνια και μπορεί επιτέλους να γίνει.
Σας μεταφέρω με κάθε σιγουριά ότι ούτε αυτό είναι βέβαιο και πάλι θα κολλήσουμε.

Ο λόγος μία απόφαση του Δικαστηρίου Πολυγύρου που εκδόθηκε στις 03-02-11

(και δεν είδε ακόμη το φως της δημοσιότητας)ορίζει αποζημιώσεις όσων έχουν εκτάσεις όχι για τον δρόμο αλλά για τους δυο κόμβους του έργου στη Ν.Φώκαια και στην Αθυτο. Αποζημιώσεις που δεν υπάρχουν. Τι εννοώ. Ξέροντας οι παμπόνηροι της εξουσίας την δικαστική απόφαση τις 03-02-2011 έτρεξαν να ανακοινώσουν στις 11-02-2011 ότι εξασφαλιστήκαν 17.700.000 για τις αποζημιώσεις. Δεν είπαν όμως τεχνηέντως όλη την αλήθεια, ότι αυτά τα χρήματα αφορούν τον δρόμο Ποτίδαιας Κασσάνδρας και όχι τους 2 κόμβους για τους οποίους δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα χρήματα.

Αυτό που μπορεί να συμβεί –εάν δεν εξασφαλιστούν οι νέες αποζημιώσεις -είναι να αρχίσουν νέες δικαστικές διαμάχες μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτών με συνέπεια την καθυστέρηση του έργου.

Ένα έργο πνοής για τη χερσόνησο της Κασσάνδρας που περιμένει εδώ και πάνω από μία δεκαπενταετία με αμέτρητες εξαγγελίες και τυμπανοκρουσίες όλων των αρμοδίων ότι έφτασε πλέον ο χρόνος υλοποίησης του αφού έχει ενταχθεί και στο ΕΣΠΑ 2007-2013.

Μακάρι τα γεγονότα να με διαψεύσουν και να βρεθεί η καλύτερη λύση.


Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Γιάννης Διαμαντής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :