Το βίντεο και η υπόθεση είναι από το 2008.
Οι περισσότεροι το θεώρησαν φάρσα. Από τότε έγιναν πολλές συζητήσεις, αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Ερευνήσαμε αρκετά το θέμα, διαβάσαμε κριτικές και σχόλια, παντού και από ότι καταλάβαμε, δεν ήταν ακριβώς φάρσα ή παραμύθι.
Πράγματι, μια Ιαπωνική εταιρεία κάποιου "τρελού επιστήμονα", προσπάθησε να κάνει το ...θαύμα.
Το κυριότερο επιχείρημα των επικριτών είναι ότι, ναι, πράγματι, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κινείται με νερό, το οποίο διασπάται σε κάυσιμο υδρογόνο, αλλά για τη διάσπαση του, χρειάζεται ενέργεια, που στοιχίζει περισσότερο από το πετρέλαιο που γλιτώνουμε! Άρα, ασύμφορο.
Επειδή δεν είμαστε ειδικοί, δεν επιμείναμε στο επιστημονικό μέρος της υπόθεσης, αλλά στο τι απέγινε.
Ε, λοιπόν, η εταιρεία που το κατασκεύαζε, η http://genepax.jp/ απέσυρε την "εφεύρεση" από το site της και στη συνέχεια ...έκλεισε. Όπως αναφέρει:
We at GENEPAX have strived to develop new technologies to enable environment friendly energy systems....
As our resources are very limited, we need to retrench and reassess our resources and our development plans at this time, and we are accordingly closing our website.
We express our deep gratitude for the supportive messages we have received. We hope that you will continue to be supportive of efforts to develop cleaner and more environment friendly energies, and we will continue to strive to develop systems to preserve our environment.
February 10th, 2009, Yasuyuki Takahashi, Representative Director, GENEPAX
Φυσικά υπάρχουν και οι συνωμοσιολόγοι που θα πουν "ε, σιγά να μην άφηναν οι πετρελαιοεταιρείες να κυκλοφορήσει αμάξι που κινείται με νερό. Ή ακόμη και τα κράτη που εισπράττουν τρισεκατομμύρια από φόρους καυσίμων". Διαλέγετε και παίρνετε, απάντηση δεν έχουμε.
Το σίγoυρο είναι, ότι μάλλον πρέπει να περιμένουμε πολύ ακόμη για να ποτίζουμε με νερό το αμάξι μας. Μέχρι τότε θα ξηλωνόμαστε κανονικά στα βενζινάδικα, που ...είναι σκληρά και άδικα...
taxalia.blogspot.com
Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011
VIDEO: Ιάπωνες έφτιαξαν αυτοκίνητο που κινείται με νερό
Ετικέτες
ΔΙΕΘΝΗ
,
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
,
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ/ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου