Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ... EXPEDIA


Το αποτύπωμά της στις ιστοσελίδες του γνωστού σε εκατομμύρια τουρίστες ανά τον κόσμο διαδικτυακού ταξιδιωτικού πρακτορείου Expedia Travel ετοιμάζεται να βάλει η Χαλκιδική, έπειτα από πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδοχείων της περιοχής, με σκοπό τη γνωριμία του προορισμού με ακόμη περισσότερες χώρες.
Τριάντα -σε πρώτη φάση- ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Χαλκιδικής θα αποκτήσουν το επόμενο διάστημα παρουσία στη δεξαμενή άντλησης τουριστικών υπηρεσιών της Expedia. Μεταξύ αυτών μονάδες 2 έως 5 αστέρων.

Οι προοπτικές της συνεργασίας για τους ξενοδόχους της Χαλκιδικής, αλλά και τον προορισμό γενικότερα, παρουσιάστηκαν χθες στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις δύο πλευρές. Μέχρι σήμερα η Χαλκιδική είχε μόνο αποσπασματική και περιστασιακή παρουσία στις ιστοσελίδες της Expedia μέσω μεμονωμένων ξενοδοχείων. Πλέον η επαφή και η προσπάθεια γίνεται οργανωμένα. Στο επόμενο διάστημα τα ξενοδοχεία θα προχωρήσουν σε απευθείας συμφωνίες, ώστε να διαμορφωθεί, μεταξύ άλλων, και το κόστος συμμετοχής τους.
Η Expedia Inc. είναι μία από τις μεγαλύτερες online εταιρείες ταξιδιών στον κόσμο και παρέχει στους επαγγελματίες αλλά και στους ταξιδιώτες αναψυχής εργαλεία και πληροφορίες για εύκολη έρευνα, σχεδιασμό και κρατήσεις. Δίνει επίσης τη δυνατότητα σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο να οργανώσουν το ταξίδι τους μέσα από 19 ιστοσελίδες expedia και 73 ιστοσελίδες hotels.com. Το δίκτυο των συνεργατών της προβάλλει τη διαθεσιμότητα, τις τιμές και τις προσφορές που διαθέτει σε μια γκάμα υπηρεσιών, όπως αεροπορικά ταξίδια, κρατήσεις ξενοδοχείων, κρουαζιέρες, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, πακέτα διακοπών κ.ά. Σύμφωνα με την εταιρεία, η επισκεψιμότητα για την αξιοποίηση των online ταξιδιωτικών υπηρεσιών της υπερβαίνει τις 60.000.000 μοναδικές προβολές τον μήνα.

Όπως επισήμανε η market manager της εταιρείας στην Ελλάδα Χριστίνα Αργυρού, η ελληνική αγορά παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και συγκεκριμένα η αγορά της Χαλκιδικής αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια πόλο έλξης για μεγάλο αριθμό τουριστών από όλο τον κόσμο. Μάλιστα, ο μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών της Expedia προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο σε ποσοστό 38%, ενώ ακολουθούν οι ΗΠΑ, η Γερμανία και οι σκανδιναβικές χώρες με ποσοστά 32%, 20% και 10% αντίστοιχα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος τόνισε πως στην εποχή του διαδικτύου και της άμεσης πληροφόρησης εξίσου σημαντική με την προβολή είναι και η παρουσία των ξενοδοχείων σε ηλεκτρονικά συστήματα κρατήσεων. “Η συνεργασία της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής με την Εxpedia Inc. αναμένουμε ότι θα προβάλει τον προορισμό σε πολλές χώρες, θα διευρύνει το πελατολόγιό μας από την Ευρώπη και ταυτόχρονα θα ισχυροποιήσει τις on line κρατήσεις”.

Πηγή: Εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"- http://www.halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :