Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ελληνες και Βούλγαροι σε κοινές περιπολίες


Θα πραγµατοποιούνται σε τουριστικά θέρετρα των δύο χωρών
Kοινές περιπολίες σε Χαλκιδική, Καβάλα, Πλαταµώνα και Μπάνσκο Βουλγαρίας αρχίζουν έλληνες και βούλγαροι αστυνοµικοί. Οι αστυνοµικοί θα είναι ένστολοι. Ωστόσο, οι Ελληνες που θα περιπολούν στο τουριστικό θέρετρο της Βουλγαρίας θα είναι άοπλοι και το ίδιο καθεστώς θα ισχύει για τους βούλγαρους συναδέλφους τους που θα έρθουν για περιπολίες σε ελληνικές πόλεις.

Σύµφωνα µε τα όσα προβλέπει κοινή απόφαση που ελήφθη από τα αρχηγεία της αστυνοµίας των δύο χωρών, θα σχηµατιστούν µεικτέςπερίπολοι, οι οποίες και θα επιχειρούν σε περιοχές όπου είτε υπάρχουν πολλοί έλληνες τουρίστες, για τη βουλγαρική επικράτεια, είτε πολλοίβούλγαροι τουρίστες, όσον αφορά τηνελληνική επικράτεια. Στόχος των κοινών περιπολιών είναι η συστηµατικότερη αντιµετώπιση του οργανωµένου εγκλήµατος που όπως έχει διαπιστωθεί αυξάνεται µεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας. ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ εφαρµογής του µέτρου επελέχθησαν κυρίως τουριστικά θέρετρα, αλλά δεναποκλείεται η συνεργασία να επεκταθεί. Βάσει της συµφωνίας,που επισήµως θα υπογραφεί σήµερα στο Μπάνσκο, τα µεικτά κλιµάκια των Ελλήνων και των Βουλγάρων θα έχουν το δικαίωµα έλεγχου, προσαγωγής και σύλληψης, ενώ ως ανώτερος του κλιµακίου θα ορίζεται πάντοτε ο αστυνοµικός της χώρας στη οποία εκτελείται η περιπολία, ανεξαρτήτως του βαθµού που θα φέρει οαλλοδαπός συνάδελφός του.

Η αρχή έγινε ήδη στις 16 Ιανουαρίου όταν 2 έλληνες αστυνοµικοί ενώθηκαν µε τις δυνάµεις της βουλγαρικής αστυνοµίας που περιπολούν στην πόλη Μπάνσκο, ένα από τα πλέον γνωστά τουριστικά θέρετρα της γειτονικής χώρας για χειµερινότουρισµό. Οι έλληνες αστυνοµικοί θα επιστρέψουν στις 7 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια θα εξεταστεί σε ποιεςάλλες πόλεις της Βουλγαρίας θα σταλεί ελληνική δύναµη.

Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ αστυνοµία όπως έχει ενηµερώσει την Αθήνα προτίθεται να στείλει τους δικούς της αστυνοµικούς τους θερινούς µήνες όταν χιλιάδες βούλγαροι έρχονται για τουρισµό, κυρίως σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΡΑ∆ΕΛΗΣ
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :