Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΙΚΑ: Με ένα κλικ μαθαίνεις για τη σύνταξή σου


Με ένα κλικ από τον υπολογιστή οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ έχουν πλέον τη δυνατότητα, ανέξοδα και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, να μαθαίνουν πότε θα πάρουν σύνταξη.


Το μεγαλύτερο ίδρυμα κοινωνικής ασφάλισης της χώρας, σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος στα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται τους ασφαλισμένους ζητώντας τους από 50 έως 250 ευρώ απλώς και μόνο για να τους ενημερώσουν για τις συνταξιοδοτικές αποφάσεις που τους αφορούν, ανανέωσε την ιστοσελίδα του και από τούδε και στο εξής όποιος μπαίνει στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ika.gr και επιλέγει τη νέα εφαρμογή «Οδηγός Θεμελίωσης Συνταξιοδοτικού Δικαιώματος», μαθαίνει άμεσα τα πάντα!

Ο ασφαλισμένος συμπληρώνει σε μια ειδική φόρμα τα στοιχεία του (ημερομηνία γέννησης, φύλο, εάν έχει ασφαλιστεί πριν από το 1993 ή μετά, εάν είναι η κύρια σύνταξή του αυτή ή όχι, πόσα ένσημα έχει συμπληρώσει, εάν «κολλάει» βαρέα και ανθυγιεινά κλπ.) και πατώντας το κουμπί «αναζήτηση» του εμφανίζει το πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να βγει στη σύνταξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος οδηγός έχει ενσωματώσει όλη τη νέα ασφαλιστική νομοθεσία, καθώς επίσης και όλες τις ρυθμίσεις για τα ειδικά συνταξιοδοτικά καθεστώτα (τι ισχύει επί παραδείγματι για τους οικοδόμους, για τους καλλιτέχνες και για όλα τα υπόλοιπα επαγγέλματα).

Οπως επισημαίνει με νόημα ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, πλέον δεν θα χρειάζεται κανείς να αποταθεί στα ιδιωτικά γραφεία για να έχει ενημέρωση ή για να τους αναθέσει την υπόθεση έκδοσης της συνταξιοδοτικής απόφασης (που σε κάποιες περιπτώσεις χρεώνεται ακόμη και με 3.000 ευρώ).

Τέλος, σε 35 καταστήματα του ΙΚΑ λειτουργεί ήδη το Πρόγραμμα Πληροφόρησης Συνταξιοδοτικών Διατάξεων, όπου εκπαιδευμένοι υπάλληλοι δίνουν αναλυτικές πληροφορίες για το πότε μπορούν βάσει του νέου νόμου να συνταξιοδοτηθούν οι ασφαλισμένοι. Το πρόγραμμα θα επεκταθεί σύντομα και σε άλλα υποκαταστήματα του ιδρύματος.


Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :