Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ

Με αφορμή την απόφαση της Ολομέλειας του Σ.τ Ε. για την αποβολή της Ανθρωπολογικής Εταιρίας Ελλάδος από τη διαχείριση του Σπηλαίου των Πετραλώνων Χαλκιδικής(88/2011), ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος έκανε την παρακάτω δήλωση:


«Σημαντική και με πολλές προοπτικές για το μέλλον του τόπου μας είναι η απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία τίθεται εκτός της διαχείρισης του Σπηλαίου Πετραλώνων η ιδιωτική Ανθρωπολογική Εταιρ ία Ελλάδος.
Οι αγώνες πολλών χρόνων πολιτικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων της Χαλκιδικής δικαιώνονται. Με την απόφαση του Σ.τ Ε. είναι βέβαιο ότι κλείνει ο κύκλος της δικαστικής διαμάχης και ξεκινάει ένας νέος για το μέλλον του Σπηλαίου, της περιοχής αλλά και ολόκληρης της Χαλκιδικής.
Το τεράστιας αρχαιολογικής και πολιτιστικής αξίας Σπήλαιο των Πετραλώνων θα επιδιώξουμε με συλλογικό σχεδιασμό και μεθόδευση, μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού στο οποίο ανήκει πλέον, να αποτελέσει μοχλό πολιτισμού, προβολής και ανάπτυξης της Χαλκιδικής αλλά και της Μακεδονίας».

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

syllogiko sxediasmo kai methodeysi??? perierga mu akougontai, pantws einai apo tis liges periptwseis pou to dhmosio diekdikei apo idiwtikh etairia muhaha
drakoumel