Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Όργανα βιασμού πρώην Διοικητής, Υποδιοικητής και άλλοι 2 αστυνομικοί με κατηγορίες-καταπέλτη


Τέσσερις αστυνομικοί, από τους οποίους ο ένας ήταν το επίμαχο χρονικό διάστημα διοικητής Αστυνομικού Τμήματος και ο άλλος υποδιοικητής σε Τμήμα Αλλοδαπών, εμπλέκονται σε υπόθεση βιασμού αλλοδαπών γυναικών, έγκλημα το οποίο φέρεται να τελέστηκε κατ' επανάληψη ακόμη και με χρήση του υπηρεσιακού τους όπλου!
Τους αποδίδεται ακόμη -κατά περίσταση- και το αδίκημα της εκβίασης με απειλές ενωμένες με επικείμενο κίνδυνο ζωής σε βάρος των υπευθύνων του μπαρ στο οποίο γίνονταν όργια σε βάρος των γυναικών προκειμένου να εισπράττουν, ως «προστάτες» του μαγαζιού και κάνοντας τα στραβά μάτια σε παραβάσεις, μεγάλα χρηματικά ποσά.

Οι δύο από τους κατηγορουμένους παραμένουν εν ενεργεία αστυνομικοί, ενώ οι άλλοι δύο έχουν αποταχθεί από το Σώμα.

Υστερα από έξι αναβολές κι αφού έχουν παρέλθει περισσότερα από δέκα χρόνια από το διάστημα που φέρεται να έχουν διαπραχθεί τα εγκλήματα οι κατηγορούμενοι κάθισαν για πρώτη φορά στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθήνας πριν από λίγο καιρό και ύστερα από μια θυελλώδη συνεδρίαση, κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν δύο από τις κοπέλες που τους έχουν καταγγείλει, η δίκη έχει διακοπεί γι' αυτή την εβδομάδα.

Λόγω μάλιστα της φύσης των αδικημάτων που φέρεται να έχουν διαπραχθεί σε συνδυασμό με την επαγγελματική ιδιότητα των κατηγορουμένων ο Αρειος Πάγος, με αμετάκλητο βούλευμα του οποίου παραπέμφθηκαν στο ακροατήριο, απέρριψε ως αβάσιμη κατ' ουσίαν έγγραφη δήλωση μιας από τις κοπέλες με την οποία ανακαλούσε τη μαρτυρία της και ζητούσε να παύσει η ποινική δίωξη σε βάρος του ενός αστυνομικού. Η γυναίκα επικαλούνταν και «τον σοβαρό ψυχικό τραυματισμό» που θα της προκαλούσε «η δημοσιότητα της δίκης». Σύμφωνα όμως με το σκεπτικό των ανώτατων δικαστών, «λόγοι δημοσίου συμφέροντος το οποίο υπερέχει σε ένταση και αξία του ατομικού συμφέροντος της παθούσης επιβάλλουν την παραπομπή του στο ακροατήριο».

Το βούλευμα, που είναι καταπέλτης σε βάρος των κατηγορουμένων, αναφέρει χαρακτηριστικά:

* «Ο... που το επίμαχο διάστημα ήταν διοικητής Α.Τ. δεν βεβαίωσε καμία παράβαση σε βάρος του ιδιοκτήτη ή των εργαζομένων. Επισκεπτόταν συχνά το κατάστημα και είχε πει στους υπευθύνους ότι ελέγχει την Αστυνομία, ότι η σύζυγός του είναι εφέτης και έχει προσβάσεις στη Δικαιοσύνη, ότι δεν θα τους ενοχλήσει κανείς και να κάνουν αυτά που λέει, διαφορετικά θα προέβαινε στις δέουσες ενέργειες αφού γνώριζε ότι η επιχείρηση λειτουργούσε παράνομα. Ετσι έπαιρνε 500.000 με 1.000.000 δραχμές τον μήνα... Προς εκφοβισμό έβγαζε το περίστροφο, το ακουμπούσε στην μπάρα του καταστήματος και με τη βία ανάγκαζε την... να τον ακολουθήσει». Ο ίδιος αρνείται και λέει μεταξύ άλλων ότι ήταν «πόρνη και θα μπορούσε να απευθυνθεί σ' αυτήν σαν πελάτης».

* Για άλλον κατηγορούμενο γίνεται λόγος και για χρηματικές καταβολές από τους υπευθύνους του μπαρ «καθόλη τη διάρκεια που ήταν διοικητής τμήματος αλλοδαπών. Ενήργησε με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα, χρησιμοποιώντας σταθερά την ιδιότητά του προκειμένου να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος». Λήφθηκε υπόψη και η σημαντική κατάθεση χρηματικών ποσών σε λογαριασμό που διατηρούσε σε δύο τράπεζες. Για επιταγές έκδοσής του που εμφάνισε υπεύθυνος του καταστήματος, τις οποίες υποστηρίζει ότι ο αστυνομικός τού τις παρέδιδε ως εγγύηση ότι δεν πρόκειται να έχει πρόβλημα, ο κατηγορούμενος έχει πει ότι λόγω οικονομικών προβλημάτων της συζύγου του αναγκάστηκε να προσφύγει σε τοκογλύφους και οι επιταγές αφορούσαν ποσά που είχε δανειστεί από τρίτο πρόσωπο στον οποίο είχε δώσει προς εξασφάλιση επιταγές που βρέθηκαν στα χέρια του ιδιοκτήτη του μπαρ. Και μάλιστα ότι «λόγω της άσχημης κατάστασής του δεν σκέφτηκε να παίρνει πίσω την επιταγή που έληγε κάθε φορά».

Στο ακροατήριο η μία μόνο από τις κοπέλες αναφέρθηκε «στον αστυνομικό που με άρπαξε από τα μαλλιά, με έβαλε πάνω στο μπαρ και με εξανάγκασε να κάνω έρωτα μαζί του. Γνώριζαν ότι δεν είχαμε χαρτιά, κι εμείς φοβόμασταν γιατί ήταν αστυνομικοί και οπολοφορούσαν».

Μάλιστα ένα από τα αφεντικά είχε πει ότι «πρέπει να πάτε μαζί τους γιατί είναι αστυνομικοί και θα μας κλείσουν».

Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗ
http://www.enet.gr

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

pali oi batsoi???!!! aman vre paidia, se ligo tha mas peite pws oi batsoi proagoyn tis pornes k poylane prostasia se magazia etsi opws pate...

....anwnymos

arastel είπε...

η ανάρτηση απλά δημοσιοποιεί μια είδηση, χωρίς καμία προσωπική κρίση ή επίκριση. ότι επάγγελμα και να ασκούσαν, η πράξη είναι τουλάχιστον αξιόποινη άρα και άξια δημοσίευσης. δεν είχε σκοπό να προσβάλλει εσένα φίλε μου, ούτε οποιονδήποτε άλλον