Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ο καιρός στην Ελλάδα

Την Παρασκευή προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Ενισχυμένοι νοτιοδυτικοί άνεμοι 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο.

Αναλυτικά, στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα αυτά, που πιθανώς να είναι έντονα, το απόγευμα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, ενώ αναμένονται χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιά σταδιακά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στις Κυκλάδες 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες τις βραδινές ώρες στα βόρεια πιθανώς να ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στα νότια 4 με 6, στα βόρεια 6 με 8 και στο βόρειο Αιγαίο έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για 27/11/2010

Το Σάββατο στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται αρχικά βροχές και καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά και τα βορειοανατολικά θα είναι τοπικά ισχυρές, γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και κεντρικό και βόρειο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :