Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Μάχη δίνουν μόνοι τους οι αγρότες για την τιμή της ελιάς σε όλοι την Χαλκιδική!

Κάθε μέρα όλο και περισσότερος κόσμος με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα περιοδεύσουν σʼ όλα τα ελαιοπαραγωγικά χωριά της Χαλκιδικής διατρανώνοντας την αποφασιστικότητά τους ότι δε θα ξεκινήσουν τη συγκομιδή, αν δεν ανακοινωθούν ικανοποιητικές τιμές από τους μεγαλοεμπόρους, οι οποίοι είναι και οι κύριοι ρυθμιστές της τιμής της ελιάς. όταν βλέπουν το 0,85 για την πρώτη κατηγορία είναι εξευτελιστικό!


Σήμερα οι ελαιοπαραγωγοί συγκεντρώθηκαν στη διακλάδωση της Ορμύλιας και κατευθύνθηκαν στα εργοστάσια της περιοχής και δέσμευσαν τους ιδιοκτήτες τους να μη παραλαμβάνουν ελιές.
Εκείνο που παρατηρήθηκε σήμερα ήταν η μεγάλη συμμετοχή των ελαιοπαραγωγών σʼ αυτήν την κινητοποίηση, αλλά και η αποφασιστικότητά τους να μη δώσουν το προϊόν τους σʼ αυτήν την εξευτελιστική τιμή. Το ʽ χει κατανοήσει πλήρως στο σύνολό του ο κόσμος και είναι αποφασισμένος, μʼ ότι συνεπάγεται αυτό, να μη δώσει ούτε ένα κιλό στους εμπόρους.
Υπάρχουν πληροφορίες ότι οι Ιταλοί έμποροι είχαν σχεδιάσει να ξεκινήσουν με 0,85 ευρώ και, αφού έμπαιναν όλοι στη διαδικασία της παράδοσης στη συνέχεια θα μείωναν την τιμή στα 0,70 ευρώ.

Πρέπει, όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, να περιφρουρήσουμε τον μεγάλο και εντυπωσιακό αγώνα μας, που έχει κερδίσει τους αγρότες ελαιοπαραγωγούς στην Χαλκιδική, πραγματοποιώντας - για μία ακόμη φορά - μία δυναμική, συγκροτημένη και ώριμη παρουσία, περνώντας το μήνυμα, ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει σκοτεινά παιχνίδια!

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.

Η παρουσία όλων των ελαιοπαραγωγών ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ κρίνετε και είναι απαραίτητη!


1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Συνεργασία και αλληλεγγύη.