Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Με αλλεπάλληλα ρεκόρ συνεχίζει ο χρυσός



Φανταστείτε πόσο χρήμα βγάζει η εθνοσωτήρια εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΥΣΟΣ.
Χρήμα από τα σπλάχνα του τόπου μας..
Αραγε πόσο απο το χρήμα αυτό πηγαίνει στο κρατικό κουμπαρά?

Συνεχίζει να κερδίζει έδαφος ο χρυσός φτάνοντας σε νέα υψηλά στην Ασία μετά τα τρία ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας.

Ο χρυσός άμεσης παράδοσης σημείωσε σήμερα και νέο ρεκόρ φτάνοντας τα 1,283,20 δολ. ανά ουγγιά στις συναλλαγές στην Ασία μετά το ιστορικό υψηλών των 1.282,97 δολ. την περασμένη Παρασκευή.

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου κερδίζει 6 δολ. στα 1.283,50 δολ. ανά ουγγιά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Globex, ενώ νωρίτερα αναρριχήθηκε στο υψηλό των 1.284,90 δολ.



Το συμβόλαιο σημείωσε νέο ιστορικό ρεκόρ στο κλείσιμο την Παρασκευή στα 1.277,5 δολ. ανά ουγγιά στη Νέα Υόρκη, ενώ στα υψηλά της ημέρας είχε φτάσει τα 1.284,40 δολ. ανά μετοχή.

Σε ανάλυση της η Barclays Capital εκτιμά ότι ο χρυσός οδεύει για τεχνική διόρθωση μετά τα ισχυρά κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας και τις τάσεις κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων κερδών που φάνηκαν από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Επισημαίνει ωστόσο ότι ενδεχόμενη διόρθωση θα προσελκύσει αγοραστές με το πολύτιμο μέταλλο να βρίσκεται επίπεδα στήριξης στα 1,250 με 1.263 δολ. ανά ουγγιά.

Η πλειονότητα των αναλυτών θεωρεί πιθανή περαιτέρω άνοδο του χρυσού, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg. Σε δημοσκόπηση 20 αναλυτών, επενδυτών και traders οι 16 δήλωσαν ότι το μέταλλο θα συνεχίσει να κερδίζει έδαφος, ενώ δύο εκτίμησαν ότι θα υποχωρήσει και δύο ήταν ουδέτεροι.

Την ίδια στιγμή το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στην κρίσιμη συνεδρίαση της Νομισματικής Πολιτικής της αμερικανικής Federal Reserve αυτή την εβδομάδα. Αναλυτές και επενδυτές εκτιμούν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ενδεχομένως να προετοιμάσει τον δρόμο για περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση με στόχο την τόνωση της οικονομίας. Νέες αγορές ομολόγων και άλλων κυβερνητικών τίτλων από την αμερικανική κεντρική τράπεζα με στόχο την αύξηση της προσφοράς χρήματος αναμένεται να αναζωπυρώσει τις ανησυχίες για άνοδο του πληθωρισμού, δίνοντας περαιτέρω ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :