Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010

Νεκροί 8 στρατιώτες του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν


Οκτώ στρατιώτες της δύναμης της ISAF έχασαν τη ζωή τους σήμερα όταν βόμβες που είχαν τοποθετηθεί στις παρυφές περάσματος στο νότο της χώρας, εξερράγησαν. ΟΙ επτά από τους νεκρούς είναι Αμερικανοί, μεταδίδει το Associated Press.

Η δίοικηση του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν δεν αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή τη νέα επίθεση των Ταλιμπάν, η οποία είναι η τρίτη στο διάστημα δύο ημερών, προειδοποίησε, ωστόσο, πως οι επιθέσεις θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα, καθώς οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις εισέρχονται σε μια ζώνη, η οποία βρίσκεται υπό την απόλυτη κυριαρχία των Ταλιμπάν.Αντιδράσεις, που ενδεχομένως να αποτελούν και την αιτία της νέας αυτής έξαρσης βίας, έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του προέδρου του Αφγανιστάν, Χάμιντ Καρζάι, πως οι ΗΠΑ έχουν κάνει πολύ μεγάλα λάθη όσον αφορά στον τρόπο που διεξάγουν τον πόλεμο, ότι όλα τα στρατόπεδα στο γειτονικό Πακιστάν πρέπει να κλείσουν τελείως και ότι περισσότεροι Αφγανοί στρατιώτες πρέπει να εμπλακούν εφ εξής στις μάχες καθημερινά.

Συνολικά, 315 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί φέτος στο Αφγανιστάν, ενώ 2.048 στρατιώτες της δύναμης του ΝΑΤΟ έχουν χάσει τη ζωή τους από το 2001, σύμφωνα με την ιστοσελίδα icasualties.org.

Δεν υπάρχουν σχόλια :