Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Επεισοδιακή καταδίωξη ληστών σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Σκηνές από χολυγουντιανή ταινία εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική. Δυο ένοπλοι - ο ένας με βαρύ ποινικό παρελθόν - άρπαξαν αρχικά το κάμπριο ΙΧ μιας 29χρονης αεροσυνοδού από εμπορικό κέντρο, κατάφεραν να...........


προλάβουν όλα τα «μπλόκα» της αστυνομίας στην εθνική οδό προς τα Μουδανιά, άλλαξαν αυτοκίνητο ακινητοποιώντας τον ιδιοκτήτη ενός τζιπ και ως αυτή την ώρα παραμένουν άφαντοι.

"Παλαιοκώστας", ήταν η αυθόρμητη σκέψη που πέρασε από το μυαλό των αστυνομικών, για να αναθεωρήσουν αργότερα, καθώς ούτε οι μαρτυρίες των θυμάτων, ούτε ο τρόπος που έδρασαν οι ένοπλοι δικαιολογούσε τη συμμετοχή του σε μια περιπέτεια άνευ ουσίας. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι μάλλον επρόκειτο για αλλοδαπούς.

Αργότερα, από τα δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στο IX, επιβεβαιώθηκε ότι τουλάχιστον ο ένας είναι Γεωργιανός, σεσημασμένος κακοποιός, με πλούσιο ποινικό μητρώο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από αστυνομικές πηγές, οι δυο ένοπλοι επιτέθηκαν αρχικά στην αεροσυνοδό με το κάμπριο NISSAN MICRA, στην περιοχή του εμπορικού κέντρο "Cosmos", στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Την ακινητοποίησαν, της πήραν το αμάξι και τράπηκαν σε φυγή.

"Ο Παλαιοκώστας ποτέ δε θα χρησιμοποιούσε τόσο γυναικείο αυτοκίνητο, ούτε είχε λόγο να κινηθεί τόσο προκλητικά, εφόσον δεν προσπαθούσε να διαφύγει από κάποια ληστεία", ανέφεραν στην "Ε" αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που παραδέχονταν πάντως, ότι "ο πρώτος που σκεφτήκαμε ήταν αυτός".

Γι αυτό άλλωστε, όταν έγινε γνωστό το περιστατικό, σήμανε συναγερμός. Δόθηκε εντολή να στηθούν κατεπειγόντως μπλόκα σε όλους τους δρόμους της Χαλκιδικής και κυρίως στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανίων.

Παρά την αντίδραση της αστυνομίας, οι άγνωστοι δράστες είχαν καταφέρει να περάσουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, πριν τα περιπολικά αποκλείσουν τις διόδους διαφυγής.

Πλησιάζοντας στην Καλλιθέα Χαλκιδικής ένα τζιπ BMW συγκρούεται ελαφρά με το NISSAN MICRA των δραστών. Εκείνοι δε σταματούν και ο ιδιοκτήτης του θεωρεί σκόπιμο να τους καταδιώξει, χωρίς να γνωρίζει ότι πρόκειται για αδίστακτους κακοποιούς.

Οι ένοπλοι ακολουθούν διαδρομή που καταλήγει σε ερημική τοποθεσία και ακινητοποιούν το αυτοκίνητο. Πίσω τους έχει σταματήσει εξαγριωμένος ο οδηγός του τζιπ και κατεβαίνει να τους ζητήσει το λόγο, όταν έρχεται αντιμέτωπος με το πιστόλι που κρατάει ο ένας. "Τι τρέχει; Μας κυνηγάς;", του λένε σε σπαστά ελληνικά. Ο άνθρωπος "παγώνει"... "Καλά έκανες", συνεχίζουν. Ανεβαίνουν στο ΒΜW και εξαφανίζονται γι άλλη μία φορά.

H αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής βρίσκεται σ' επιφυλακή. Η εντολή που έχει δοθεί είναι να συνεχιστούν οι έρευνες όλη τη νύχτα προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δράστες, που όμως παρέμενουν άφαντοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :