Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Δωρεάν φύλαξη βλαστοκυττάρων από το Δημόσιο Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη


Οι ιδιωτικές τράπεζες βλαστοκυττάρων δεν έχουν το μονοπώλιο στην «αγορά» υγείας της Θεσσαλονίκης. Η δημόσια τράπεζα λειτουργεί από τον περασμένο Ιούλιο στο κτίριο Στοργή του Δημόσιου Νοσοκομείου Παπανικολάου και οργανώνει σεμινάρια ενημέρωσης κάθε Τετάρτη στις 12:00 για κάθε ενδιαφερόμενο.

«Τα μηχανήματα είναι δωρεά από το σύλλογο «Ανοιχτή Αγκαλιά» της Αθήνας, και όλα τα υπόλοιπα καλύπτονται από.......


το νοσοκομείο Παπανικολάου. Διαθέτουμε τα πιο σύγχρονα μηχανήματα που υπάρχουν στον κόσμο και το καλύτερα εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο προσωπικό σε όλη την Ελλάδα. Να μην ξεχνάμε ότι η κλινική είναι η πρώτη που ξεκίνησε την μεταμόσχευση μυελού των οστών πριν 21 χρόνια στην Ελλάδα.» εξηγεί ο Δ/ντής Αιματολογικού του Νοσοκομείου Παπανικολάου κ.Δαμιανός Σωτηρόπουλος.

Στα υπόψην ότι δεν χρεώνετε το kit αλλά ούτε ο έλεγχος που θα γίνει για να διαπιστωθεί αν το δείγμα είναι επαρκές και υγιή, αντίθετα με τις ιδιωτικές τράπεζες. Επιπλέον, οι ιδιωτικές κλινικές «κρατούν» ποσοστό που κυμαίνεται από 150-200 ευρώ εφόσον πρόκειται το δείγμα να δοθεί σε ιδιωτική τράπεζα και απολύτως τίποτα αν γίνει δωρεά στην δημόσια τράπεζα. «Αν συγκεντρωθούν 10.000 μοσχεύματα στην ελληνική τράπεζα τότε η πιθανότητα να βρεθεί μόσχευμα φτάνει 95%», σύμφωνα με τον κ. Σωτηρόπουλο. Όσον αφορά στα χρήματα που απαιτούνται για την μεταμόσχευση, καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όσοι ενδιαφέρονται να δωρίσουν βλαστοκύτταρα, μπορούν να τηλεφωνούν στο 2313-307419, τις εργάσιμες ημέρες, από τις 8.30 το πρωί έως τις 14.30 το μεσημέρι. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε για ακόμη μια φορά τη λέξη δωρεά μια και στις Δημόσιες Τράπεζες Βλαστοκυττάρων δεν αποθηκεύουμε βλαστοκύτταρα για προσωπική χρήση αλλά τα προσφέρουμε για όποιον ασθενή τα χρειαστεί. Ίσως μπορέσουν να σώσουν κάποιον άλλο άνθρωπο, οπουδήποτε στον κόσμο, και όπου θα απευθυνθείτε κι εσείς αν χρειαστεί – μακάρι να μην χρειαστεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια :