Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

2η Εβδομάδα Εθελοντικης αιμοδοσίας


Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ και το ΤΟΠΙΚΟ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής , πραγματοποιεί αιμοδοσία για την ενίσχυση της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ που δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2009 με την επωνυμία Τράπεζα Αίματος ΑΟΠ & Τ.Σ.Νέων Δήμου Πολυγύρου.
Σας πληροφορούμε ότι η 2η Εβδομάδα Εθελοντικης αιμοδοσίας ξεκίνησε την Δευτέρα 17 Μαιου μέχρι και την Παρασκευή 21 Μαιου 2010 και ωρες 9.00π.μ-13.00μ.μ. στο τμημα Αιμοδοσιας του Γενικου Νοσοκομειου Πολυγυρου.(τηλ.2371024032).
Επειδή είναι πιθανο ότι κάποια στιγμή, ίσως αναπάντεχα και εμείς, θα χρειαστούμε αίμα, η τράπεζα αίματος έχει ώς σκοπό:
Να κάνει όλους μας ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ έτσι ώστε ο κάθε συνδημότης/σσα, Χαλκιδικιώτης/σσα, να έχει το αίμα, που ισως κάποια στιγμή θα χρειαστεί, χωρίς καθυστέρηση και αγωνία.
Η τράπεζα αίματος θα χορηγεί αίμα στους εξής και με τις εξής προϋποθέσεις:


Α) Στους αιμοδότες-μέλη της τράπεζας αίματος καθώς και στα μέλη των οικογενειών τους μέχρι Ά βαθμού συγγένειας (σύζυγοι-παιδιά-γονείς-και των δύο συζύγων-αδέρφια)
Β) Σε συγγενείς και φίλους των μελών της τράπεζας αίματος, με την έγγραφη υπεύθυνη δήλωση ότι σε ένα μήνα θα αναπληρώσουν την χορηγηθείσα ποσότητα αίματος.
Γ) Σε όσους δεν μπορούν να δώσουν αίμα για λόγους υγείας, γεγονός που θα πιστοποιείται με σχετικό έγγραφο από κρατικό νοσοκομείο.
Δ) Σε ειδικες περιστασεις οπου η αναγκη το απαιτει,π.χ. σεισμους,θεομηνειες κ.α.
Σε συνεννόηση με τα μέλη της τράπεζας αίματος και με το κέντρο αιμοδοσίας του ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ γίνονται τακτικές αιμοληψίες στην έδρα του Νομου, τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.
Επίσης όποιος επιθυμεί μπορεί να προσέρχεται στο κέντρο αιμοδοσίας του νοσοκομείου της πόλης του και να δινει αίμα δηλώνοντας ότι το δίνει για λογαριασμό της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ Α.Ο.Πολυγυρου-Τ.Σ.Νεων Δημου Πολυγυρου που έχει έδρα το Γενικό Νοσοκομείο ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :