Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Άσχημα μαντάτα...

Ποιός είναι ο ρόλος της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής;
Ποιά η σχέση τους με τη Χρυσή Αυγή;
Θεωρούν την οργάνωση ως το κίνημα που θα επέμβει σε καταστάσεις χάους;

Ομάδες πολιτών-οπλιτών αναλαμβάνουν να διαφυλάξουν τους Έλληνες πολίτες σε περίπτωση χάους και πολέμου, όπως λένε. Κάποιοι χαρακτηρίζουν τα μέλη της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής παρακρατικούς και παραστρατιωτικούς αλλά εκείνοι, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο newsbeast.gr ο διοικητής της, Βασίλης Ζαφειρίου, σημειώνουν: «Δεν είμαστε εδώ για να ασχοληθούμε με κουτσομπολιά και ίντριγκες. Αυτά απασχολούν αυτούς που τα δημιουργούν και τα τρέφουν για να προκαλέσουν διάσπαση».

Εκπαιδεύονται τακτικά, κάθε Κυριακή, σε ορεινά μέρη που μόνο η διοίκηση γνωρίζει. Τα μέλη της ενημερώνονται την ίδια ημέρα. Η εκπαίδευσή τους διαρκεί περίπου έξι ώρες και περιλαμβάνει, όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες, ασκήσεις σε κτίρια, πρώτες βοήθειες, αυτοάμυνα και θεωρητικό μάθημα ιστορίας.

Στην Πατριωτική Πολιτοφυλακή υπάρχουν μέλη που έχουν τελειώσει Ειδικές Δυνάμεις και γι’ αυτό οι εκπαιδεύσεις τους παραπέμπουν σε στρατιωτικές ασκήσεις.

Το newsbeast.gr επικοινώνησε με το νέο διοικητή της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής, Βασίλη Ζαφειρίου και μίλησε μαζί του για το ποιο είναι τελικά το κίνημα, όπως οι ίδιοι το αποκαλούν...

- Ποιοι είναι οι στόχοι της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής;
«Η Πατριωτική Πολιτοφυλακή πάντα εντός του πλαισίου του Νόμου και του Συντάγματος -όντας ένα νόμιμο κίνημα- προσπαθεί να εκπαιδεύσει τους Έλληνες στην αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσεων οποιασδήποτε μορφής. Ουσιαστικά προσπαθεί να εμφυσήσει σε αυτούς την έννοια της αλληλεγγύης μεταξύ ημών».

- Κάθε πότε εκπαιδεύεστε και τι περιλαμβάνει η εκπαίδευσή σας;
«Η τακτική μας εκπαίδευση γίνεται κάθε Κυριακή σε τοποθεσίες που μόνο η διοίκηση γνωρίζει και αποκαλύπτει στα μέλη της την ίδια ημέρα. Περιλαμβάνει τακτικές ασκήσεις σε κτίρια, πρώτες βοήθειες, αυτοάμυνα και θεωρητικό μάθημα ιστορίας. Πρόσφατα ξεκινήσαμε σε γκρουπ μαθήματα αυτοάμυνας στα γραφεία μας, ενώ πολλές φορές διοργανώνουμε σεμινάρια με διαπιστευμένους εκπαιδευτές σε θέματα που αφορούν την αυτοάμυνα και τις πρώτες βοήθειες».

- Υπάρχουν άνθρωποι που δεν περνούν την εκπαίδευση;
«Όλοι όσοι έρχονται στην Πατριωτική Πολιτοφυλακή περνούν εκπαίδευση, πλην των ατόμων εκείνων που αντιμετωπίζουν ιατρικά προβλήματα. Κάποιοι που δεν μπορούν λόγω εργασίας να ακολουθήσουν την κυριακάτικη εκπαίδευση έρχονται καθημερινές σε μαθήματα αυτοάμυνας που γίνονται στα γραφεία μας».

- Πού βρίσκετε τα όπλα;
«Τα όπλα είναι τύπου airsoft . Είναι νόμιμα όπλα που πωλούνται σε πολλά καταστήματα. Δεν έχουν καμία σχέση με αληθινά όπλα. Και απαγορεύεται αυστηρά η χρήση αληθινών όπλων στην εκπαίδευσή μας. Είναι παράνομο και δεν πρόκειται ποτέ να παραβούμε τον νόμο σε καμιά περίπτωση».

- Η μόνη σας δράση είναι η εκπαίδευση; Με ποια άλλα κινήματα είσαστε κοντά και θα μπορούσατε ίσως να συνεργαστείτε;
«Ότι περισσεύει από τα έσοδα του κινήματός μας (που προέρχονται από τα μέλη μας) διατίθενται σε τρόφιμα που τα στέλνουμε σε ελληνικές οικογένειες. Άρα η δράση μας δεν είναι μόνο η εκπαίδευση. Νιώθουμε συμπάθεια και συμπαραστεκόμαστε σε όλα τα πατριωτικά κινήματα και στις λέσχες εφέδρων όμως δεν έχουμε καμία συνεργασία. Για το μέλλον ίσως συμβεί».

- Λειτουργείτε εδώ και αρκετό καιρό. Τα μέλη σας βλέπετε να αυξάνονται δεδομένης της έξαρσης της εγκληματικότητας;
«Ναι, υπάρχει άνοδος της προσέλευσης των ατόμων λόγω της εγκληματικότητας αλλά αυτός είναι ένας και μόνο παράγοντας. Τα μέλη μας έρχονται στην οικογένειά μας για όσα ανέφερα πιο πάνω. Άλλωστε, σκοπός μας δεν είναι να αντικαταστήσουμε τους θεσμούς, ίσα ίσα σκοπός είναι η προετοιμασία των Ελλήνων».

- Υπάρχουν γυναίκες που εκπαιδεύονται;
«Φυσικά, στις γραμμές μας υπάρχουν αρκετές γυναίκες οι οποίες ισότιμα με τους άντρες ανταγωνίζονται και εκπαιδεύονται. Άλλωστε, και αυτές είναι ένας από τους πιο βασικούς κρίκους του κινήματός μας και σαφώς έχουν έναν λόγο παραπάνω να μάθουν να προστατεύουν τον εαυτό τους».

- Ποια είναι η σχέση σας με τους αλλοδαπούς και πώς βλέπετε την διαβίωσή τους στη χώρα μας;
«Δεν έχουμε καμία σχέση με τους λαθρομετανάστες. Η διαβίωσή τους από την στιγμή που ξεκίνησαν να έρχονται ως σήμερα που πλέον ο αριθμός τους αγγίζει αστρονομικά νούμερα είναι σαφώς εις βάρος του ελληνικού λαού σε κάθε επίπεδο. Η παρουσία τους εδώ επιβαρύνει προβλήματα εργασιακά, υγειονομικά σε συνδυασμό φυσικά με το γεγονός ότι δημιουργεί και θέματα πολιτισμικά αφού το συντριπτικό ποσοστό αυτών είναι ισλαμιστές σε μια χώρα που οι κάτοικοί της είναι χριστιανοί ορθόδοξοι».

- Τι ζητάτε από την Πολιτεία στο θέμα της λαθρομετανάστευσης;
«Ζητούμε την άμεση απέλαση όλων των λαθρομεταναστών καθώς κανείς από αυτούς δεν ήρθε εδώ με πρόσκληση του ελληνικού κράτους. Άμεση καταγγελία της συνθήκης “Δουβλίνο 2” και κλείσιμο των συνόρων προς ανατολάς εδαφικά και θαλάσσια».

- Ποιος θα ορίσει τι σημαίνει χάος και τον χρόνο και το είδος της παρέμβασης;
«Ουσιαστικά δεν υπάρχει ορισμός του χάους. Εμείς εκπαιδευόμαστε για τις πολύ δύσκολες στιγμές. Τις στιγμές εκείνες που θα έχουν φέρει γενικευμένη κρίση στις γειτονιές της χώρας μας και που θα απειλούνται ελληνικές οικογένειες. Δεν είμαστε ένα κίνημα που θα αντικαταστήσει ούτε την Αστυνομία ούτε τον Στρατό. Είναι αυτονόητο αυτό».

- Η κατάσταση στον Αγ. Παντελεήμονα π.χ. συνιστά χάος, ποιος είναι ο μηχανισμός παρέμβασης και αν παρέμβουν και άλλες ομάδες όπως π.χ. η Χρυσή Αυγή ποια θα είναι η στάση σας;
«Η κατάσταση στον Άγιο Παντελεήμονα όπως σε πολλές πλέον γειτονιές της Αθήνας είναι πολύ δύσκολη. Δεν το λέμε εμείς αυτό. Στατιστικά τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει κατακόρυφα η εγκληματικότητα σε αυτές τις γειτονιές, το λένε και το φωνάζουν συνεχώς και οι ίδιοι οι κάτοικοι. Η Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο πολιτικό Εθνικιστικό κίνημα. Δεν υπάρχει κάποια συνεργασία ανάμεσα μας. Τη στάση του κάθε κόμματος την κρίνει ο ίδιος ο ελληνικός λαός».

- Έχει γίνει μεγάλο θέμα για τον όρο της «Άκρας Δεξιάς». Εσείς που τοποθετείστε τελικά;
«Είμαστε Έλληνες Εθνικιστές με την έννοια του Εθνικισμού που έδινε ο Ίων Δραγούμης και ο Περικλής Γιαννόπουλος. “θέλω να είμαι..... Ωραίο δείγμα ανθρώπου έλληνος. Να σκοπός μιας ζωής! Δουλεύοντας για τον ελληνισμό, δουλεύω για τον εαυτό μου. Θέλω να ξοδέψω την ψυχή μου μέσα στο έθνος μου, σε μια αλληλεγγύη με τους ομοφύλους μου”. Μακριά από μας κάθε σύγκριση με ναζισμό και φασισμό, αυτοί πολέμησαν την Ελλάδα. Εμείς θα δώσουμε την ζωή μας γι' αυτήν. Μακριά από εμάς και ο όρος τους ακροδεξιού. Ακροδεξιός για εμάς θεωρείται αυτός που είναι ενάντια στο καλό του λαού του και κοιτά το δικό του συμφέρον».

- Στους επικριτές της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής τι απαντάτε;
«Δεν τους κρατάμε καμία κακία, άλλωστε δεν είμαστε εδώ για να ασχοληθούμε με κουτσομπολιά και ίντριγκες. Αυτά απασχολούν αυτούς που τα δημιουργούν και τα τρέφουν για να προκαλέσουν διάσπαση. Εμείς μόνο ένα μήνυμα θέλουμε να στείλουμε σε όλους, μήνυμα επίκαιρο παρότι είναι γραμμένο το 1907... Φυλάτε τη γη σας και την τιμή της, μόνο με σπαθί. Πάψετε σαπιοδιδάσκαλοι και σαπιορήτορες -αναφοράτζηδες- να εξευτελίζετε τη φυλή. Πάψετε παλιόγριες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το σπαθί. Τα πάντα στη ζωή - η φύσις το λέει- κατακτώνται με το σπαθί. Και έτσι είναι και μόνο έτσι πρέπει να είναι. Λόγια του γίγαντα Περικλή Γιαννόπουλου που είναι οδηγός μας».



newsbeast.gr


2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Αφού είναι νόμιμοι τότε γιατί κρύβουν τις μουτσούνες τους?
Μήπως γιατί αγγίζουν εκείνη την ανηθικότητα που ξεπερνάει κάθε νομιμότητα?

Ανώνυμος είπε...

Σκατά, σκατά και πάλι σκατά! Μόνο σκατά και χρυσά αυγά φυτρώνουν πλέον σε τούτη τη χώρα!